İnternet toplu kullanım sağlayıcıları kimlerdir?

İnternet toplu kullanım sağlayıcı, kişilere belli bir yerde ve belli bir süre internet kullanım olanağı sağlayan gerçek ve tüzel kişilerdir. Örneğin; kamu kuruluşları, şirketler, oteller gibi çalışanlarına ve müşterilerine internet erişim olanağı sunan yerler internet toplu kullanım sağlayıcıdır.

Ticari amaçlı toplu kullanım sağlayıcıların faaliyette bulunabilmeleri için aşağıdaki mercilerin hangisinden izin almaları gerekir?

Ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcı olarak faaliyet gösteren işyerlerini taşımak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin, durumu bir dilekçeyle Mülki İdare Amirliğine bildirmeleri, eski izin belgelerini iade ederek, yeni izin belgesi talebinde bulunmaları gerekmektedir.

İnternet kafe denetimi nasıl yapılır?

Bunların denetimi mahalli mülki amirler tarafından yapılır. İzin belgesinin verilmesine ve denetime ilişkin esas ve usüller, yönetmelikle düzenlenir." hükümlerine göre internet toplu kullanım sağlayıcılarının örneğin internet kafelerin denetimi mahalli mülki amirler tarafından yapılmaktadır.

Ticari amaçlı faaliyet gösterebilmeleri için toplu kullanım sağlayıcılarının izin alması gereken makam nedir?

İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik'in 5. maddesi ticari amaçla internet toplu kullanım sağlayıcıların (İnternet Kafe) temel yükümlülüklerini şu şekilde saymaktadır:

  • a) Mülki idare amirinden izin belgesi almak.
  • b) Konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirleri almak.

İnternet yer sağlayıcı nedir?

Erişim Sağlayıcı: İnternet toplu kullanım sağlayıcılarına ve abone olan kullanıcılarına internet ortamına erişim olanağı sağlayan işletmeciler ile gerçek veya tüzel kişileri ifade eder. (TTNet, Turkcell, Smile, KabloNet vb.)

Toplu kullanım sağlayıcı kavramı nedir?

5651 sayılı yasa, 'toplu kullanım sağlayıcı' kavramını, “kişilere belirli bir yerde ve belirli bir süre internet ortamı kullanım olanağı sağlayan gerçek ve tüzel kişiler” olarak tanımlamıştır .

İnternet kafelerde kamera kayıtları kaç gün tutulur?

ğ) İşyerlerine giren ve çıkanların tespiti amacıyla gerekli kamera kayıt sistemi kurulur. Bu sistem aracılığıyla elde edilen kayıtlar yedi gün süreyle saklanır ve bu kayıtlar yetkili makamlar haricindeki kişi ve kuruluşlara verilemez.