Adıyaman'ın en popüler yöresel yemekleri arasında:Çiğköfte, Besni Tavası, Buhara Pilavı, İçli Köfte, Kavurmalı Hıtap, Yarpuzlu Köfte, Tevenk Sarması, Adıyaman Köftesi, Dövmeç, Tırşik, Meyir Çorbası, Mahluta Çorbası, Burma Tatlısı ve Şillik Tatlısı bulunmaktadır.

Adıyaman’ın en meşhur yemeği nedir?

Adıyaman denildiğinde ilk akla gelen lezzet ise, çiğ köftedir. İsteğe göre çiğ köfte etli veya etsiz versiyonlarıyla sunulur. Uzun saatler boyu yoğrulan çiğ köfteler, marul ve limon eşliğinde servis edilir. Kış aylarında sık sık tercih edilen kavurmalı hıtap, yöreye gelen turistlerin de ilgisini çeker.

Adıyaman neyi ile meşhur?

ADIYAMAN'IN NEYİ MEŞHUR?

  • Adıyaman Tavası
  • Tevenk Sarması
  • Tırşik.
  • Topak Helva.
  • Burma tatlısı
  • Meyir Çorbası
  • Kavurmalı Hıtap.
  • Yarpuzlu Köfte.

Akşama ne pişirsem Adıyaman?

Adıyaman Yemekleri: Lezzeti Harika 21 Tarif

  • #1 Adıyaman Köfte ( Mantolu Köz Patlıcan) Muhteşem Lezzet. …
  • #2 Şakalaş Yöresel Lezzet (Mercimekli Pilav) …
  • #3 Nohutlu Bamya Yemeği. …
  • #4 Adıyaman Usulü Etsiz Nefis Çiğ Köfte. …
  • #5 Adıyaman Kömbe. …
  • #6 Yöresel Meyir Çorbası (Adıyaman) …
  • #7 Teremyağlı Yöresel Bir Yemek Basalla. …
  • #8 Dövmeç

Adıyaman Nerede ne yenir?

Adıyaman'da Ne Yenir? En Lezzetli 12 Mekan

  • 2) Kebapçı Beko. …
  • 3) Paşa Konağı Restaurant. …
  • 4) Ziyaoğlu Adana Ocakbaşı …
  • 5) Faik Usta Kebap Salonu. …
  • 6) Keleş'in Yeri. …
  • 7) Osmanlı Ocakbaşı …
  • 8) Şambayatlı Hocanın Yeri. …
  • 9) Yeni Nesil Adıyaman Çiğ Köfte Kenan Usta.

Adıyaman Türk mü Kürt mü?

Adıyaman için Kürtlerin çoğunlukta olduğu bir yer olarak düşünülür ancak anlattığımız gibi Kürt nüfusu abartılacak kadar fazla değildir. Besni ilçesine gelecek olursak Besni nüfusunun da çoğunluğu Türkmenlerden oluşmaktadır. … Köylerde ise Kürt ve Türkmen köyleri yakın miktardadır.

Ne yemek yapsam Adıyaman?

  • Çiğköfte.
  • Besni Tavası
  • Buhara Pilavı
  • İçli Köfte.
  • Kavurmalı Hıtap.
  • Yarpuzlu Köfte.
  • Tevenk Sarması
  • Adıyaman Köftesi.

Adıyaman ne ile ünlüdür?

Adıyaman'ın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin meyve deposu olmaya başladığını belirterek, "Bugün Trabzon hurmasının hasadı yapılıyor. Bu ürüne baktığımızda Türkiye'de ilk 5 ilin arasına girdik.