Yer Elması İçin Toprak Hazırlığı ve Dikimi Sonbahar sezonunda büyük bir alanda yetiştiricilik olarak yanmış hayvan gübresi dağıtılarak harmanlanır. Mart ayı geldiğinde ise dikim işlemi yapılabilir. Burada toprağın 10 cm altına direkt olarak tohumluk yumrular ocak veya sıralı usulü yöntemiyle beraber dikilebilir.

Elması Ne zaman Dikilir?

Elma fidanlarını dikmek için en uygun zaman, sonbahar ayının başlarından ilkbaharda tomurcuklar çıkana kadar geçen zamandır. Bazı bölgelerde ise ilkbahar aylarında elma fidanı dikimi yapabilirsiniz. Ay olarak vermek gerekirse Kasım ve Nisan ayları elma fidanları içşn oldukça uygundur.

Patates ve yer elması nasıl ürer?

Yerelmasını ve patatesi diğer sebzelerden ayıran en büyük özelliği tohum ile üreme yerine vejetatif üreme yapmasıdır. Yani yerelması ile geri dönüşüm kullanılarak elde edilmesidir.

Yer elması çiçeği ne zaman açar?

Yer elması bitkileri Temmuz ve Eylül aylarında çok gösterişli sarı çiçekler açar.

Yer elması topraktan nasıl çıkar?

Patates gibi toprak altında yetişen, kış sebzesi olan yer elmasının Elazığ'da hasadı başladı. Bahar ayında toprağa kabuklarının gömülmesi ile oluşan ve kış aylarında toplanan yer elması, toprağın dibi kürekle açıldıktan sonra elle topraktan ayrıştırılıp daha sonra suyla yıkanıyor.

Ağaç dikme zamanı ne zaman?

Fidan Dikimi. Fidanlar genel olarak sonbaharda yaprak dökümü ile, ilkbaharda ağaçlara su yürümesine kadar geçen devrede dikilirler. En uygun dönem kışı yumuşak geçen yerlerde sonbaharda, kışı sert geçen yerlerde ise ilkbaharda dikmektir. Fidanlar ilkbaharda gövdelerine su yürümeden önce yerlerine dikilmiş olmalıdırlar.

Elma ağacı ne kadar sürede yetişir?

2 – 3 yaşındaki elma fidanı meyve vermeye başlayacaktır. Daha yaşlı ve kalın meyve fidanları bahçe kurmak isteyenler için ideal değildir. Bulunduğu ortama adaptasyon sağlamak için 2 yıl meyve verimi gecikebilir.

Yer elması nasıl ekilir?

Mart ayı sonuna doğru köklenen kabuklarınızı aralarında yaklaşık 20-30 santim boşluklar bırakarak gübreli, gevşek ve geçirgen bir toprağa dikin. Bu alanın güneşli bir alan olmasına özen gösterin. Yer elmasını dikerken kumlu toprak tercih etmeniz yetişen yumruların daha düzgün olmasını sağlayacaktır.