Ulusal Yargı Ağı Projesi Nedir?

Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP), yargısal süreçlerin hızlı, daha az maliyetle, kesintisiz bir şekilde yerine getirilmesi düşüncesiyle e-Dönüşüm kapsamında Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen e-Devlet uygulamasıdır.

UYAP 1 Projesi Nedir?

UYAP I projesi, Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilât ve bağlı birimlerinin yargı ve yargı destek faaliyetlerinin hızlı ve etkin bir şekilde otomasyona geçirilmesini amaçlar.

Ülkemizde Ulusal Yargı Ağı Projesi kaç yılında başlamıştır?

Adalet Bakanlığı'nın 2000 yılında başlatmış olduğu Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) ile; mahkemeler, Cumhuriyet başsavcılıkları, icra daireleri ve diğer adlı birimler ortak bilgisayar ağına bağlanmak suretiyle aralarında etkin ve hızlı bir haberleşme ortamı sağlanacak, bilgiye kolay ve hızlı erişilecek, MERNIS, POLNET, …

Uyap’ta neler yapılabilir?

UYAP Avukat Bilgi Sistemi (Avukat Portalı) sayesinde, avukatlar bürolarından internet üzerinden sistemdeki vekâleti bulunan dava dosyalarını inceleyebilmekte, bu dosyalardan suret alabilmekte; elektronik imza ve mobil imza ile sistemdeki dava dosyalarına evrak katabilmekte, yeni dava dosyası açabilmekte, ilamlı/ilamsız …

Uyapin faydalari nelerdir?

UYAp sayesinde istinaf ve temyiz edilen dosyaların üst dereceli mahkemeye gönderilmesi, üst dereceli mahkemelerden dosyaların geri gönderilmesi veya karar bağlanması da tamamen sistem üzerinden yapılmaktadır. Bu sayede de kısıtlı süreler içinde gerçekleşmesi gereken başvurular için hız sağlanmıştır.

Uyapın amacı nedir?

Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarının iş sürecini hızlandırmıştır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hukuki işlemlerinin, daha hızlı ve daha kolay olmasını sağlamıştır. Ayrıca şeffaf belge sunumu ve temini sağlanabilen bir bilgi sistemidir.

UYAP ın ana amacı nedir?

UYAP. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi kısa adıylaUYAP, yönetim bilişim sistemlerinden biri olan yargı birimlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu kâğıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemidir.