– Genel terleme: (vücut, gövde terlemesi) için İç Hastalıkları ve Endokrinoloji bölümüne, – Gece (uykuda) terleme: için İç Hastalıkları ve Göğüs Hastalıkları bölümüne gidilebilir, – Çocuklarda terleme: için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne başvurulması gerekir.May 31, 2019

Çok terleyen kişi hangi doktora gitmeli?

Kişilerde genel olarak el, ayak, yüz, koltuk ve benzeri bölgelerde terleme meydana gelebilir. Bu nedenle dermatoloji bölümüne gitmek gerekir. Özellikle terlemeler genel ve ya gece terlemesi olduğu takdirde göğüs cerrahisine ve ya iç hastalıkları bölümüne başvurmaları gerekir.

Aşırı Ter kokusu için hangi doktora gidilir?

Aşırı terleme için hangi doktora gidilir ya da aşırı terleme hangi bölüm bakar?” sorusuna cevap arayanların göğüs cerrahisinden randevu alması gerekmektedir.

El ve ayak terlemesi için hangi doktora gidilir?

Bölgesel terleme: (yüz, el, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir. Çocuklarda terleme: için Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne gidilir. Bölgesel terleme: (yüz, el, koltuk altı, ayak terlemesi) ameliyatla tedavi için Göğüs Cerrahisi bölümüne gidilir.

Aşırı derecede terliyorum ne yapmam lazım?

Terlemeye Karşı Alınabilecek Önlemler

  1. Soğuk su içmek vücut ısısını dengeler ve aşırı terlemeyi engeller. …
  2. Alkol ve sigarayı azaltın veya bırakın. …
  3. Kahve ve kola gibi kafein içeren içecekleri az tüketin. …
  4. Parfüm veya deodorant sıkmadan önce vücudunuzun kuru olmasına dikkat edin. …
  5. Sentetik kumaşlar giymemeye dikkat edin.

Dahiliye terlemeye bakar mı?

Yetişkinler için bölgesel terleme söz konusu olduğunda dermatoloji ya da göğüs cerrahisine başvurmak gerekmektedir. … Söz konusu genel terleme ya da gece terlemesi olduğu zaman ise göğüs cerrahisi ile beraber iç hastalıkları bölümüne başvurulması gerekmektedir.

Koltuk altı kokusu için hangi doktora gidilir?

– Yüz, koltuk altı, ayak terlemesi ameliyatsız tedavi için Dermatoloji bölümüne gidilir.

Koltuk altı kokusu hangi hastalığın belirtisi?

Bazı tıbbi durumlar: Diyabet, böbrek veya karaciğer problemleri, aşırı aktif tiroid ve (çok nadir) genetik durumlar normal vücut kokusunda değişikliğe neden olabilir. Bazı durumlarda, garip bir vücut kokusu daha ciddi bir şeyin işareti olabilir.