«Sıfır Atık Bilgi Sistemine» «https://ecbs.cevre.gov.tr/» adresinden veri girişi yapılabilmektedir. «Hesap (Firma, Kurum)» butonuna basılır. Açılan sayfadaki «Hesap Bilgileri» kontrol edilir. «Tamam» butonuna basılır.

Sıfır atık Projesi kayıt nasıl yapılır?

1. E-devlet şifrenizle https://ecbs.cevre.gov.tr/KullaniciIslemleri/Giris adresinden hesap sayfasına girin. (Kurumunuz onaylı olarak kırmızı renkte görünecektir.) 2. Hesap Firma/Kurum adresi ile tesis adresi aynı ise firma hesabından firmamı tesisi olarak kaydet butonuna basılarak şube kaydı yapılır.

Sıfır atık Bilgi Sistemi Nasıl Kurulur?

  1. Sıfır Atık Sistemi Nasıl Kurulur? …
  2. 1) Odak Noktalarının Belirlenmesi. …
  3. 2) Mevcut Durum Tespiti. …
  4. 3) Planlama. …
  5. 4) İhtiyaçların Belirlenmesi ve Temin. …
  6. Sıfır Atık Renk Skalası …
  7. konteynerlerde turuncu rengin kullanılması zorunlu kılınmıştır. …
  8. 5) Eğitim ve Bilinçlendirme.

Okullarda sıfır atık sistemi nasıl kurulur?

İhtiyaç duyulan ekipmanlar temin edilerek uygun yerlere yerleştirilir. Çalışanlara ve uygulayıcılara yönelik eğitim düzenlenerek uygulamaya ilişkin bilinçlendirme yapılır. Oluşan atıklar yerleştirilen atık kumbaralarında biriktirilmeye başlanır. Türlerine göre biriktirilen atıklar geçici depolama alanında toplanır.

Sıfır atık belgesi kaç günde çıkar?

Sunulan iyileştirmeler komisyon tarafından sıfır atık bilgi sistemi üzerinden otuz takvim günü içerisinde değerlendirilir. Gerekli görülmesi halinde yerinde incelemelerde bulunulur.

MoTAT sistemine nasıl kayıt olunur?

MoTAT Sistem Güncellemesi

  1. https://online.cevre.gov.tr/ adresinden Çevre Bilgi Sisteminin açılması
  2. Kayıt Başlangıç sayfasından yeni Firma/İşletme türü seçilerek kayıt işlemi başlatılır.
  3. Firma/İşletme bilgileri, vergi numarasına "Vergi Numarasına Göre Kontrol Et" düğmesine tıklanarak alınır.

Sıfır atık Projesi için neler yapılıyor?

Sıfır Atık Projesi kapsamında atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak, atıkların azaltılması, kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması ve işlenmesi süreçlerinin hepsini içine alan, Sıfır Atık Yönetim Sistemine geçilmesi gerekmektedir.

Sıfır atık beyanı nasıl yapılır?

Tehlike atıkların beyanı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından oluşturulmuş http://online.cevre.gov.tr yazılımı üzerinden kullanıcı adı ve şifre alınarak yapılmaktadır.