Son 30 yıldır dünya çapında yaygınlaşan suda doğum, doğuma özel tasarlanmış sıcak su dolu bir küvet içinde gerçekleştirilen alternatif bir doğum yöntemidir. Küvete doldurulan 37 derece sıcaklıktaki su, anne adayının kaslarının gevşemesini, stres seviyesinin azalmasını sağlayarak doğum sancılarını ve kaygıyı azaltır.Jun 22, 2020

Suda doğum kaç saat sürer?

Suda doğum, normal doğum süresini 3-4 saat kadar kısaltır.

Suda doğum yapmak acısız mı?

Suda doğum, doğum kanalının doğum sırasında açık olmasından dolayı enfeksiyon risklerini de beraberinde getirir. –Suda doğum, epiduralin sağladığı derecede acısız bir doğum vaad etmez. -Annenin kilo fazlası varsa suda doğum riskli olabilir. -Erken doğumda suda doğum önerilmez.

Kimler suda doğum yapamaz?

* Bebek rahim içinde sıkıntıda ve sürekli fetal kalp atım izlenmesinin gerektiği durumlarda, * Baş pelvis uygunsuzluğunda, anne çok kiloluysa, * Annenin sistemik hastalıkları, enfeksiyonları (HIV,Hepatit,aktif genital enfeksiyonları) mevcutsa suda doğum uygulanmaz.

Herkes suda doğum yapabilir mi?

Suda doğum herkese yapılmıyor. Annenin genital bölgesinde bir enfeksiyon var ise ikiz gebelikse, bebek ters geliyorsa, erken su gelmişse suda doğum tercih edilmiyor. … Suda doğum rahimin itici gücünü sağlayan hormonu arttırıyor. Suda doğumun suyun etkisinden dolayı kaybedilmiş bebek sayısı hemen hemen hiç yoktur.

Su geldikten ne kadar sonra doğum olur?

Bazı doktorlar sular geldikten sonra 8, bazıları daha fazla ve en azından benim tecrübelerimle sabit maksimum 24 saat beklerler. Bunu nedeni ise; sular geldikten sonra bebeğin artık enfeksiyon riskine karşı açık hale gelmesidir.

Suda doğum acıtır mı?

Bebeğin, su dolu bir ortamdan gerçek ortama geçerek şoka uğramasını engeller. Suda doğumda anne ağrı kesici almadan normal doğum sürecini daha hızlı gerçekleştirebilir. Çoğu anne adayı, acı çekmek istemediği için sezaryen doğumu tercih eder. … Suda doğum, normal doğuma kıyasla ekstra bir risk taşımaz.

Suda doğum acılı mı?

Suda doğumda anne ağrı kesici almadan normal doğum sürecini daha hızlı gerçekleştirebilir. Çoğu anne adayı, acı çekmek istemediği için sezaryen doğumu tercih eder. Halbuki suda doğumla tanışan bir anne, normal doğumu daha az acı çekerek gerçekleştirecektir. … Suda doğum, normal doğuma kıyasla ekstra bir risk taşımaz.