Bu kebabın yanında yemek için lavaş ve ayran yapabilirsiniz.Oct 13, 2021

Soğan kebabı sosu nasıl olur?

Nar ekşisi, salça ve suyu bir kasede iyice çırpın. Pişen soğanları fırından alın ve kaşık yardımıyla üzerine bu sostan gezdirin. epsinin üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve 10-15 dakika daha soğanlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Soğan Kebabı Nasıl Olunur?

Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alarak güzelce yoğurun.
  2. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  3. Köfteler dinlenirken, soğanların tepesini kestikten sonra en üstteki kabuğu soyun. …
  4. Soğanların arasına köfte yerleştirerek pişirme kabına dizin.

Soğan Kebabı Nasıl Yapılır tepside?

Tepside Soğan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma ete tuz ve karabiberi ekleyip, yoğuralım.
  2. Soğanları baş kısmından ve alt kısmından keselim.
  3. Bir et, bir soğan tepsiye dizelim.
  4. Nar ekşisi ve sıvı yağı karıştırıp, yaptığımız tepsinin üzerine dökelim.
  5. Tepsinin üzerini folyoyla kapatalım.

Soğan Kebabı nerenin?

Ülkemizde pek çok kebap çeşidi var, bunlardan biri de Gaziantep yöresinde yapılan soğan kebabı. Adından da anlaşılacağı üzere soğandan yapılan soğan kebabının tarifinde kuzu kıyması kullanılır.

Soğan kebabının sosuna ne konur?

Soğan Kebabı (Gaziantep Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 kg kebaplık soğan (arpacık)
  2. 800 gr yağlı kıyma.
  3. Yarım su bardağı nar ekşisi sosu.
  4. Tuz, karabiber, kırmızı biber.
  5. 1,5 su bardağı su.

Oct 20, 2014

Soğan kebabı mevsimi ne zaman?

Sonbahar ve kış aylarında da soğan kebabını tüketiyoruz. Doğal antibiyotik olan soğan kebabımız Gaziantep'te yapılan kebaplardan birisidir.

En lezzetli soğan kebabı nasıl yapılır?

Soğan Kebabı / Gaziantep Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. …
  2. Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. …
  3. Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. …
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. …
  5. Afiyet olsun.

Oct 13, 2021