Poğaçanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?

Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.

Poğaça neden yumuşak olmaz?

Yoğururken hamurun kıvamı cıvık kaldı denilerek sürekli un ilave ediliyor, bu da poğaçaların kıvamlarının sert olmasının başlıca sebeplerinden biri oluyor. Fırınınızın ısı dengesizlikleri, fırın kapağını sürekli açarak poğaçanın kabarıp kabarmadığını kontrol etmek poğaçanızın sert olmasına neden olabilir.

Poğaça yapmadan önce fırın ısıtılır mı?

Mayalı hamurlar ilk düşük derecede daha sonra yüksek derecede pişirilmelidir. Önceden ısıtılırsa fırın hamurun içi çığ dışı sert olacaktır.

Sert pişmiş poğaça nasıl yumuşatılır?

– Tavanın içerisine 2 ile 3 damla su ilave ederek sertleşmiş poğaçayı tavanın içerisine koyunuz ve suyu içerisine çekerek yumuşamasını sağlayınız. – Sertleşmiş poğaçaları bir poşetin içerisine yerleştiriniz ve buzluğa koyunuz. Donduktan sonra buzluktan çıkarınız.

Kuru mayayla poğaça nasıl yapılır?

Kuru mayalı poğaça tarifi Nasıl yapılır?

  1. Suyu, yağı, sütü ve yoğurdu bir kaba alıp, karıştırın.
  2. Maya ve şekeri de üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. …
  3. Unu ise eleyin ve azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. …
  4. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyin.

Poğaça fırından çıkınca nasıl yumuşatılır?

Sert poğaçaların üzerini sudan geçirin ve cam bir tabağa yerleştirip mikrodalgaya koyun. Mikrodalgada ısınan poğaçalar yumuşayacaktır. Pişirdikten sonra beklenenden çok daha sert olan ya da beklediği ve hava ile temas ettiği için bir süre sonra sertleşen poğaçalar, yeniden ilk günkü tazeliğine kavuşturulabilmektedir.

Mayalı poğaça ertesi güne nasıl saklanır?

Poğaçalarınız ve ekmekleriniz için; pişip oda sıcaklığında dinlendikten sonra eğer hemen tüketmeyeceksiniz buzdolabı poşetine yerleştirerek buzluğa kaldırabilirsiniz. Dilediğiniz zaman çıkarıp ısıtarak tüketebilirsiniz.