MÖ 4. yüzyıl Atinası'nda dilsel iktidarı keşfeden Platon, felsefenin Atina kültüründe bir değişim yaratması, toplumsal ve politik yaşamı dönüştürmesi için yazdı. …

Platon neden yazdı kitapyurdu?

Sokrates'in yazı ve taklit karşıtı fikirlerini diyaloglarına konu edinen Platon ise yazıyı kullandı, çünkü yazılı metinlerin de metaforlar, imgeler ve sembollerle sözlü söylem gibi canlı ve söylediğini savunabilen bir dil yaratabileceğini düşünüyordu….Platon Neden Yazdı?

Çevirmen:Ayşe Batur
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
Boyut:13 x 19.5 cm

Sokrates’in Savunması yazılış amacı nedir?

Sokrates'in Savunması (Grekçe: Άπολογία Σωκράτους, Apología Sokrátus), Yunan filozof Platon tarafından yazılmış, Sokrates'in bir grup Atinalı tarafından kentin tanrılarına inanmaması ve gençlerin ahlakını bozması iddialarıyla suçlanışı, Atina demokrasisi tarafından yargılanma ve cezalandırılma sürecini konu alan …

Platon Devlet hangi yayın?

İş Bankası Kültür Yayınları tarafından Sabahattin Eyüboğlu ve M. Ali Cimcoz çevirisiyle yeniden yayımlanan Devlet (Ciltsiz) – Platon felsefeyle ilgilenen okuyucuların beğenisine sunuluyor.

Platon’un görüşü nedir?

Sokrates ve Eflatun'a göre felsefenin ana ereği, insanın mutluluğu ve yetkin yaşamının sağlanmasıdır. Yetkin bir yaşam, ancak erdemli bir hayat sürmekle elde edilebilir. Erdemin temeli "bilgi", özü "idealar kavramı", gerekçesi "evrendoğum", güvencesi "ölümsüzlük", yaşamsal sığınağı "devlet"tir.

Platon neden Sokrates’in savunmasını yazdı?

Sokrates'in yazı ve taklit karşıtı fikirlerini diyaloglarına konu edinen Platon ise yazıyı kullandı, çünkü yazılı metinlerin de metaforlar, imgeler ve sembollerle sözlü söylem gibi canlı ve söylediğini savunabilen bir dil yaratabileceğini düşünüyordu. … Öğretmeni Sokrates için felsefe sözlü bir pratikti.

Sokrates e neden at sineği denmiştir?

Sokrates tarafından Atina da yurttaşları da hantal bir ata benzetilmektedir. Sokrates ise at sineğidir; yani şehrin ve yurttaşları zinde kalmasını sağlayan, onları sürekli uyaran, eleştiren unsurdur.

Devlet hangi yayınevi?

İş Bankası Kültür Yayınları tarafından Sabahattin Eyüboğlu ve M. Ali Cimcoz çevirisiyle yeniden yayımlanan Devlet (Ciltsiz) – Platon felsefeyle ilgilenen okuyucuların beğenisine sunuluyor.