Paylı mülkiyette satış nasıl yapılır?

Buna göre; diğer ortaklar paylı mülkiyetteki gayrimenkule ait bir payı satın alan üçüncü kişiye karşı dava açarak söz konusu payın kendilerine devredilmesini talep edebilirler. Bu durumda davacı ortaklar, mahkemenin vereceği kararla üçüncü kişiye, satış bedelini ve yaptığı tapu masraflarını ödeyecektir.

Paylı mülkiyette paydaş payını satabilir mi?

Paylı Mülkiyette Payın Devredilmesi Pay sahibi payının tamamını ya da sadece bir kısmını devredebilir. Ancak pay sahipleri, payları üzerinde aktif olarak kullanılması gerektirecek haklar kuramaz.

Paylı mülkiyet satılabilir mi?

Paylı mülkiyete konu olan taşınmaz, paydaşların aralarında anlaşması halinde satılabiliyor. Medeni Kanuna göre bu durumda paydaşlara önalım hakkı doğuyor. Ancak satışın diğer paydaşlar tarafından onaylanmaması halinde bu konuda dava açılabiliyor.

Paylı mülkiyet nedir satış?

Paylı ya da müşterek mülkiyet; Türk Medeni Kanunu'na göre bir şeyin üzerinde birden fazla kişinin hisse sahibi olmasına verilen isimdir. Paylı mülkiyette tek bir mülkiyet hakkı olur ve mal üzerindeki bu hak birden fazla kişiye aittir. Paylı mülkiyette maldan yararlanma ve tasarruf etme üzerinden bir ortaklık kurulur.

Hissedar kendi payini satabilir mi?

Bir taşınmaza bir kişi sahip olabileceği gibi, birden fazla kimse de sahip olabiliyor. Hisseli taşınmazlar hakkında yapılacak tasarruf işleminde tüm hissedarlardan onay alınıyor. … Taşınmaz herkesin adına tescil edilmişse; kendi adına tesçil edilmiş müstakil hissesini diğerlerine danışmadan satabilir.

Paylı mülkiyet davaları ne kadar sürer?

Paylı mülkiyet davası süresi, yaklaşık olarak 3 aydır. Ancak bu süre, davanın Yargıtay'a taşınması sebebiyle uzayabilir. Paylı mülkiyet davası, paydaş olarak anılan tüm hak sahiplerine açıldığı için, sürecin tamamı ilgili kişiler tarafından takip edilmelidir.

Paylı mülkiyette paylaşma isteme hakkını sınırlandıran haller nelerdir?

Paylı Mülkiyette Paylaşmayı İsteme Hakkını Sınırlandıran Haller

  • Hukuki Bir İşlemle, Paylı Mülkiyette Paylaşmanın Ertelenmesi: İdame-i Şuyu Sözleşmeleri.
  • Malın Sürekli Bir Amaca Özgülenmiş Olması
  • Uygun Olmayan Zamanlar.
  • Mülkiyet Uyuşmazlıkları
  • Ortaklığın Giderilmesinin Kanunen Yasaklandığı Durumlar.