Patatesli börek için harç nasıl hazırlanır?

Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
  2. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.
  3. İç harcını soğumaya bırakın.

Patatesli börek hamuru nasıl yoğrulur?

5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin.

Börek çıtır olması için ne yapmalıyım?

Çıtır Çıtır Börek Yapabilmenin 5 Püf Noktası

  1. Süt ve Yağ Kullanın. Süt ve yağ, tüm yemek çeşitlerinin daha lezzetli olmasını sağlayan en önemli. …
  2. Taze Yufka Bulun. Böreğin hamurunu kendiniz yapmayacak, hazır yufka alacaksanız yufkanın. …
  3. Harcını Soğutun. …
  4. Sodadan Yararlanın. …
  5. Fırın Isısına ya da Ocak Ateşine Dikkat Edin.

Patatesli börek içine ne konur?

Patatesli Yumuşak Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 patates. 1 orta boy kuru soğan. Sıvı yağ Kırmızı toz biber, pul biber, karabiber, tuz.

Börek sosu yoğurt mu süt mu?

— Sosta süt kullanmak böreğin kurumadan çıtırlaşmasını sağlayacaktır. Sütünüz yoksa yoğurt da kullanabilirsiniz. … Hatta bu şekilde üzerini streç filmle kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirmek yufkaların sosu iyice çekmesini sağlayacaktır. Bu şekilde yumuşayan yufkalar kurumadan pişecektir.

Rende Patatesli börek içi nasıl yapılır?

Soğanları rendeleyip suyunu sıkın ve posasını tavaya koyup az sıvı yağ ile kavurun(fazla değil 2-3 kere kaşık yardımıyla karıştırın). Rendelenip suyu sıkılmış patatesleri ilave edip 5 dk kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Daha sonra sütü, yağı ve sodayı bir kapta karıştırın.

Iyi bir börek hamuru nasıl yapılır?

5 su bardağı unu derin bir yoğurtma kabına alın. Üstüne yumurta, tuz, mayayı ilave ederek suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Gerekirse yarım bardak unu da ekleyerek yoğurun. Hamuru tezgaha alın 3-4 dakika kadar yoğurmaya devam edin. Gerekirse unu tezgaha serperek toparlayın.