İdare mahkemesine başvuru ve özellikleri: Yabancı veya yasal temsilcisi ya da avukatı, sınır dışı etme kararına karşı, kararın tebliğinden itibaren yedi gün içinde idare mahkemesine başvurabilir. Mahkemeye başvuran kişi, sınır dışı etme kararını veren makama da başvurusunu bildirir.

Yabancıları nereye şikayet edilir?

İnsan ticareti ve göçmen kaçakçılığı mağdurlarının tespitine ve denizde kurtarılma operasyonlarına yönelik ihbar ve yardım hattı olarak da kullanılabilen YİMER 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Yurtiçinden 157, yurtdışından ise +90 312 157 11 22 nolu telefonu arayabilirsiniz.

157 Hangi durumlarda aranır?

157 Hangi Durumlarda Aranır? 157 ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu kişilere hizmet vermek ve onlara yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. YİMER'in telefonu olan 157; vize, uluslararası koruma, oturma izni ve geçici koruma gibi konular ile ilgili ülkemizde yaşayan vatandaşların sorularına cevap vermektedir.

Yurtdışından 157 nasıl aranır?

YİMER157. Yabancılar ikamet iznine ilişkin soru ve sorunlar için Yabancılar İletişim Merkezi'nin (YİMER) yurt içinden 157 ve yurt dışından +90 312 157 11 22 numaralı telefonlarından 24 saat ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.

Yabancılar hangi hallerde sınır dışı edilir?

Hakkında Sınır Dışı Etme Kararı Alınamayacaklar

  • Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı konusunda ciddi emare bulunanlar,
  • Ciddi sağlık sorunları, yaş ve hamilelik durumu nedeniyle seyahat etmesi riskli görülenler,

Mülteciler nereye şikayet edilir?

alo 170 veya cimer üzerinden şikayet edebilirsiniz.

Alo 157 ücretli mi?

Türkiye'nin, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) kurduğunu hatırlatan Uslu, "Alo 157" danışma hattı üzerinden ücretsiz olarak danışma hizmetinin verdiğini söyledi.

177 Hangi birimin numarası?

177 numarası yangın ve ihbar hattıdır. Daha doğrusu orman yangınları için kullanılan sabit numara olduğunu söylemek mümkün.