Namazda erkekler otururken ayakları nasıl olmalıdır? Erkeklerin sol ayaklarını yatırıp sağ ayaklarını dikmeleri ve sağ ayağın parmaklarını kıbleye doğru yönelterek, iki ellerini parmakların uçları ile aynı hizada olacak şekilde uyluklar üzerinde koyarak oturması sünnettir.Jan 15, 2020

Namaz kılarken ayaklar nasıl olmalı?

Ayaklar, parmaklar üzerinde dik tutulur ve parmak uçları kıbleye gelecek şekilde yere konur. Kadınlar, secdede kollarını yanlarına bitişik halde bulundururlar. Ayaklar, parmaklar üzerine dik tutulur ve parmak uçları kıbleye gelecek şekilde yere konur.

Kadınlar namaz kılarken ayakları nasıl olmalı?

"Kadınların ayakları Hanefî mezhebinde tercih edilen görüşe göre avret mahalli olmadığından, topuklarından yukarısı açık olmamak kaydıyla çorapsız namaz kılabilirler (Merğînânî, el-Hidâye, I, 289,290; Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 101-103).

Namaz kılarken secdede topuklar nasıl olmalı?

Cevap: Hanefî mezhebine göre namazda iki ayağın arasının 4 el parmağı genişliğinde açık tutulması ve (erkekler için) rükü'ya eğilirken sol ayağı sağ ayağın yanına getirip topuk kemikleri bitiştirmek, secdeden kalkarken de açmak sünnettir. … Rükü ve secdede de böyle kalır.

Namazda Tahiyyatta ayaklar nasıl olmalı?

Tahiyyatta oturmak namazın rüknüdür. Ama oturuş şekli önemli değildir. Önemli olan oturmaktır. Sünnet olan oturuş şekli, sol ayak üstüne oturup sağ ayağı, parmaklar içeri doğru kıvrık biçimde dikmektir.

Namaz kılarken ayakta nereye bakılır?

Namazda rukuya eğilirken ayak uçlarına bakılması gerektiği bilinmektedir. Ancak rükuda ayak uçları yerine kıbleye bakmanın da mümkün olabileceği bilinmektedir. Parmak uçlarına bakmayıp da secdeye bakıldığı zaman kaza ya da sehiv secdesi yapmak gerekmez.

Biz namaz kılarken melekler ne yapar?

Allah Resûlü, meleklerin namaz kılanların lehinde şahitlik yapacaklarını ifade ediyor. Namaz, bütün peygamberlerin Allah'a yönelişinin en somut ifadesidir. … Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle” diye dua etmişti. Hz.

Kadınların ayağı avret midir?

Namaz kılarken ayaklarını örtmesi gerekir mi? Cevap: İbni Âbidin şöyle diyor: Kadının çıplak ayaklarının namazda veya namahreme göstermek hususunda avret olup olmadığı ihtilaflıdır. … Esah kavle göre avrettir. Zira ayağın üstü gösterilmesi yasak olan ziynet yeridir.