Orjinal Cezerye nasil yapilir?

Gerçek Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları yıkayıp soyalım iri, iri doğrayalım.
  2. Büyük bir tencereye alalım.
  3. Üzerine su ilave edip ocakta pişirin.
  4. Ocaktan alın. …
  5. Nişasta, bal ve şekeri ekleyip mikserle bir iki dakika daha karıştıralım.
  6. Ocağa yine alın ve katılaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Evde Çezerye nasıl yapılır?

Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları yıkayıp, soyduktan sonra birkaç parçaya bölün ve az miktar suyla orta ateşte yumuşayana kadar pişirin.
  2. Haşladığınız havuçları blender'la püre haline getirin.
  3. İlk önce şeker daha sonra bal ve baharatları ilave ederek kısık ateşte pişirin.

Narli cezerye nasıl yapılır?

Narlı Fındıklı Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nar suyunu tencereye alalım. …
  2. 30 dakika ya kadar pişirirseniz daha lezzetli kıvamlı olur. ( …
  3. Fındıkları sadece ikiye bölerek büyük parçalara ayıralım ve cezeryeye ekleyelim.
  4. Pişen cezeryeyi yağlı kağıda koyup rulo şeklinde saralım.

Mersin cezerye neden yapılır?

Cezerye (Cezeriye)(Donmuş Helva), özellikle Mersin ve Adana bölgesinde yaygın tatlı türü. Osmanlı mutfağında yer alır. Havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Adını, Arapça'da havuç anlamına gelen (Cezer; جزر) kelimesinden alır.

Ev yapımı cezerye kaç gün dayanır?

Kutu halindeyken, oda sıcaklığında kalması kaydıyla yaklaşık 1 yıl kadar dayanabilir." dedi. Her üründe olduğu gibi, kilogramı 25 ile 35 lira arasında satılan cezeryenin de "kötü taklitlerinin" bulunduğunu anlatan Ateş, tüketicilere şu uyarılarda bulundu: "Cezeryenin satış fiyatı, bunu belirleyen faktörlerden biri.

Cezeryeye hangi baharatlar konur?

Havuç püresine; ceviz içi, rendelenmiş Hindistan cevizi, petibör bisküvi katılarak hazırlanan çeşitleri olsa da baharatlar olmazsa olmazıdır cezeryenin. Yenibahar, öğütülmüş karanfil, zerdeçal, tarçın, zencefil olmazsa olmazlardır. İçine ceviz içi ya da Antep fıstığı eklemek tadını zenginleştirir.

Elmali cevizli pratik cezerye nasıl yapılır?

Elmalı Cezerye Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elmalar soyulur, rendelenir ve pişirilir.
  2. Ocaktan alınır ve karıştırma kabına alınır.
  3. Bisküviler rondodan çekilir ve üzerine eklenir.
  4. Yoğurulur, yuvarlanır ve Hindistan cevizine bulanır.
  5. Servis tabağına dizilir, kürdan batırılır ve dolapta dinlendirilir.

21-Nov-2015