Merkezi Yerleştirme Puanı ile Yatay Geçiş Şartları Nelerdir? Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği diploma programının taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda, öğrenci, hazırlık sınıfı ve son sınıf dahil olmak üzere yatay geçiş için başvuru yapabilir.

Merkezi puanla yatay geçiş ne zaman yapılır?

Merkezi Yerleştirme Puanıyla hem güz hem de bahar döneminde yatay geçiş yapabilirsiniz. Güz döneminde üniversiteler genellikle ağustos ayında belirlenen tarihlerde başvuru alırken bahar döneminde ise başvurular ocak ve şubat aylarında yapılmaktadır.

Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş nasıl yapılır?

Merkezi yatay geçiş sistemi, YÖK tarafından hazırlanan, kurumlar arası veya kurum içi geçişlerde genel ortalamadan bağımsız bir şekilde öğrencilerin üniversite veya bölüm değişikliği yapmasına olanak sağlayan, değerlendirmesinde sınava girdiği yıldaki puan değerlerinin dikkate alındığı bir yatay geçiş sistemidir.

Merkezi yatay geçişte hangi puana bakılır?

Cevap 8 – Merkezi yerleştirme puanına göre yatay geçiş için öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanlarının başka bir diploma programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekmektedir.

Merkezi yatay geçiş hangi sınıflarda yapılır?

bilinenin aksine hazırlık sınıfı dahil tüm sınıflarda yapılabilir.

Merkezi yatay geçiş ne zaman yapılır 2021?

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek Madde 1) Başvurusu. 02-15 Ağustos 2021 tarihleri arasında https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/mypyatay/basvuru/ web adresinden online başvuru yapılması gerekmektedir. 15 Ağustos 2021 saat 17:00'dan sonra başvuru alınmayacaktır.

Merkezi yatay geçişte puan mı sıralama mı?

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapmak isteyen öğrencinin, üniversiteye kayıt olduğu yılki ÖSYS puanının, geçmek istediği programın sınava girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekecek. Başvurularda bunun dışında başka şart aranmayacak.

MYP ile yatay geçişte burs kesilir mi?

4 yıllık bir lisans bölümünde okurken yatay geçişle farklı bir üniversite veya bölüme geçerseniz KYK bursunuz kesilmez. Ancak yatay geçiş yapmadan önce derslerinizde başarısız olduysanız veya devamsızlık yüzünden bursunuz kesildiyse üniversite değiştirseniz dahi kesilen bursunuz geri gelmez.