Mehir nasıl yapılır tarifi?

Dövülmüş buğdayı iyice yıkayıp düdüklü tencereye alıyoruz. Üzerine 5. 5 bardak kadar kaynamış su ve tuzunu ekleyip düdüklüyü kapatıyoruz. Kaynadıktan sonra orta ateşte 30-35 dakika kadar haşlıyoruz. Pişen buğdayları kalan koyu kıvamlı suyuyla birlikte derin bir kapta ılıklaşınca çırpılmış yoğurtla karıştırıyoruz.

Diyarbakır Mehiri nasıl yapılır?

Diyarbakır Usulü Mehir Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle buğdayımızı düdüklüde 10 dakika haşlıyoruz.
  2. Ayrı bir tencerede yoğurdumuzu yumurtamızı ve unumuzu iyice çırpıyoruz.
  3. Birazda açılması için suda ekliyoruz.
  4. Haşlanan buğdayı çorbamızı yapacağımız tencerede iyice yumuşayıncaya kadar tekrar kaynatıyoruz.

Sıcak Mehir nasıl yapılır?

Derin bir kasede yoğurdu su ile sulandırın. Sarımsak, nane ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak bu karışımı kaynayan tencereye yavaşça dökün ve karıştırın. Sıcak mehirimiz de bu şekilde hazır 🙂 Afiyet olsun.

Batman usulü Mehir nasıl yapılır?

Batman Ayran Çorbası Yapılışı: Buğday iyice haşlanıp yumuşatılır. Piştikten sonra yoğurt katı bir ayran kıvamına getirilir. Pişmiş kaynayan buğdayın üzerine dökülür. Ağır ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır.

Mardin ayranı nasıl yapılır?

( Mehir ) Mardin Usulü Ayran Çorbası ( ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Dövmeleri ayıklayıp yıkayıp süzün tencereye alın.
  2. Üzerine suyu ve tuzu döküp ocağın üzerine alın suyunu çekip yumuşayana kadar bekleyin .
  3. Bu arada yoğurt ve yumurtayı bir kaba alın ve ayran kıvamında olana kadar blendırla karıştırın .

Mehir parası ne zaman verilir?

Şayet bir vakit belirlenmemişse, nikâhın sona ermesiyle mehir muacceliyet kazanır ve ödenmesi gerekir. Başka bir deyişle, boşanma halinde kocanın bu mehri ödemesi gerekir; ölüm halinde de, bırakmış olduğu mirastan ödenir. Mehir olarak maddi veya mali değeri olan her türlü menfaat tespit edilebilir.

Diyarbakır tarhanası nasıl yapılır?

Tarhanayı tencereye alıp, üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tarhananın içindeki dövmeler dağılıp yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Yumuşamış ancak dağılmamış olan tarhana parçalarını çatalla ezin. Ayrı bir yerde mercimeğe su ekleyip haşlayın.