Marul tarımı yapılan arazilerde gübreleme şu şekilde yapılmalıdır; Taban gübresi olarak fosforun ve potasyumun %70′i kullanılır. Bu da dekara 12-18 kg fosfor ve 15-20 kg potasyum verilmelidir. Hasattan 30 gün öncesinde geri kalan miktarlar dekara 3-4 kg fosfor ve 6-8 kg potasyum olarak uygulanmalıdır.25-Oct-2016

Marul nasıl hızlı büyür?

Marulun Büyüme Aşamaları ; Peki marul nasıl hızlı büyür ? Marul organik maddeyi çok sever.Bu topraklarda hızlı gelişerek kısa sürede hasat olgunluğuna gelir.Bu nedenle fide dikiminden önce toprak yanmış ahır gübresi ile 4-5 ton/da gübrelenmelidir.

Marul neyi sever?

Marul bitkisi bol güneşi sever, azot ve humus bakımından zengin olan topraklarda yetişir. Çoğu zaman, marul bitkileri arasında 20-30 cm ve sıralar arasında 50-60 cm mesafe bırakılır. … Çoğu zaman, çeşide bağlı olarak ekimden 60 – 90 gün sonra hasat yapılır.

15 15 15 gübre nedir nasıl kullanılır?

Azot, fosfor ve potasyumu eşit oranda içeren kompoze bir gübredir. Daha çok meyvesinin ve da- nesinin kalitesi ön plana çıkan bitkilerde kullanılır. Potasyumca fakir olan topraklarda ve potas- yuma ihtiyaç duyan bitkilerde kullanılır.

Ispanağa ne zaman gübre atılır?

Ispanak sonbaharda ekilip ilkbaharda hasat yapılacağı zaman fosfat yine ekimden önce verilmeli, azotlu ve potasyumlu gübrelerin yarısı ekimle beraber, diğer yarısı ilkbaharda bitkilerde gelişme başlayınca kalsiyumlu gübre ile beraber verilmelidir. Gübre atıldıktan hemen sonra yağmurlama yöntemiyle sulama yapılmalıdır.

Marul büyümesi için ne yapmalı?

Toprağın besin yönünden zengin olması gerekiyor. Su tutma kapasitesinin yüksekliği marul için olumlu görülüyor. Toprağın pH derecesinin 6.0 ile 7.0 arasında olması verim vadediyor. 6.0'nın altında pH derecesi olan topraklarda, araziye kireç desteği verilerek marul yetiştirilebiliyor.

Suda marul kaç günde yetişir?

Ürünler 45 günlük periyotta yetişiyor. Akan su kültüründe ürün besini tamamen sudan alıyor. 45 gün içinde hiçbir hastalığa, hiçbir mantara, topraktan gelen bütün zararlara ve haşerelere karşı izole bir durumda. Yüzde 100 organik olarak sağlıklı yetişiyor.

Kış marulu ne zaman ekilir?

DİKİM: Tohum ekim zamanı Akdeniz sahil kuşağında Ağustos-Aralık ayları, dikim Eylül-Ocak aylarıdır. Hasat Ekimde başlar, periyodik olarak çok soğuk kış ayları hariç Haziran sonuna kadar devam eder. Yayla şartlarında tohum Martta ekilir, Nisan, Mayısta dikilir, hasat Temmuz-Eylül aylarında olur.