Mal alımlarında gecikme cezası nasıl hesaplanır?

İdare tarafından belirlenecek gecikme cezası oranı, mal alımı ihalelerinde sözleşme bedelinin onbinde birinden (% 0,01) az, yüzde ikisinden (% 2) fazla olamaz. Hizmet alımı ihalelerinde ise sözleşme bedelinin yüzde birinden ( % 1) fazla olamaz.

Mal alımı ihalelerinde is artışı nasıl yapılır?

1) İş artışı veya iş eksilişinde temel kural her bir kalemde kalem tutarının % 20'si oranına kadar iş eksilişi veya iş artışı yapılmasıdır. söz konusu kalem tutarının 'sinden fazla iş artışı yapılabilir. Götürü bedel üzerinden sözleşmeye bağlanan mal alımlarında iş artışı söz konusu olamaz.

Tip sözleşme ne demek?

türü. " tarafları bağlayacak koşulları, genellikle sözleşmeye taraf olmayan kimselerce veya taraflardan birince belirlenen ve tarafların aralarındaki sözleşmeyi bu çerçevede yapmaları gereken sözleşme. "

Hizmet alımı sözleşmesi nedir?

Hizmet alım sözleşmesi (eser sözleşmesi olarak da bilinir), bir kişinin (yüklenici) başka bir kişiyle (iş sahibi) arasında yapılan anlaşma uyarınca ve önceden kararlaştırılan belli bir bedel karşılığında, üstlenilen bir işin yerine getirilmesi için kullanılır.

Mal alımı ihalelerinde fatura ne zaman kesilir?

"Fatura, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenir. Bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır."

Geçici kabul için işin yüzde kaçı bitmeli?

Yüklenici, işin % 5 eksiği ile kabule hazır olduğunu idareye yazılı olarak bildirdiğinde, kontrollük teşkilatı, mahallinde yapacağı inceleme ve değerlendirmelerde ≤ % 5 eksikliğin salt maddi yani parasal değer üzerinden yapamaz.

Mal alımlarında iş artışı ne zaman yapılır?

İŞ ARTIŞI VE EKSİLİŞİ Ancak her bir kalem tutarının %20'sinden çok olmamak üzere eksilişi yapılmış olması ve sözleşme tutarının da aşılmaması şartıyla diğer mal kalemi veya kalemlerinde söz konusu kalem tutarının %20'sinden fazla iş artışı yapılabilir.