En iyi sarımsak turşusu nasıl yapılır?

Doğal Antibiyotik Sarımsak Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Sarımsakları tanelerine ayırın bir kaba alarak üzerine geçecek kadar su ilave edip 30 dakika dinlendirelim (bu işlem sayesinde kabukları daha hızlı çıkıyor).
  2. Daha sonra suyu dökelim sarımsakları sudan geçirelim. …
  3. Kavanoza alalım.

Sarimsak turşusu nasıl yapilir?

Başta bir kaba 2 su bardağı su, limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin. Tuzlar ekleyene kadar karıştırın. Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün. Kavanozun kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatın.

Sarımsak turşusu kaç gün bekletilir?

Tuzlu suyu sarımsakların üzerine kavanozda boşluk kalmayacak şekilde doldurun. Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatıp turşunuzu serin ve karanlık bir ortamda 15-20 gün kadar bekletin. Bu sürenin sonunda turşunuz hazırdır, afiyetle yiyebilirsiniz.

Sarımsak turşusu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Tuzu dökelim her kavanoza silme bir yemek kaşığı tuz, yarım çay bardağı sirke üç yada dört adet limon tuzunu atalım. İçme suyu yada kaynamış soğumuş çeşme suyundan kavanozlara dökelim sarımsakların üzeri kapanana kadar dolduralım. Kapaklarını kapatıp karanlık bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sarımsak turşusu mavi oldu yenir mi?

Turşunun içerisinde renk değiştiren sarımsak tüketilebilir, hiçbir sorun yoktur. Çünkü renk değiştiren sarımsağın vücudumuzun sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

Soyulmuş Sarımsak turşusu nasıl yapılır?

Sarımsaklar boş kavanozun içerisine kabuklarıyla birlikte konulup kapağı kapatıldıktan sonra 10-15 kez sallanır. Bu işlem sonunda sarımsakların kendiliğinden soyulduğunu göreceksiniz. Yıkanan sarımsaklar kavanoza konulur. Diğer malzemeler de eklendikten sonra kavanozun ağzına strec film kapatılıp kavanoz kapatılır.

Sarımsak turşusu nasıl tüketilir?

Özellikle ağustos ayında yapılması tavsiye edilen sarımsak turşusunu her zaman tüketebilirsiniz. Önemli olan, yapımından sonra bir süre bekletmektir. Sarımsağın hazırlanmasının ardından en az 20 gün bekletmeniz önerilir. 20 günün sonunda hazırladığınız turşu suyunu rahatlıkla tüketebilirsiniz.