Lenf drenaj masajı Nasıl Yapılır?

Lenf drenaj masajı, özellikle ödemi azaltmak için en önemli uygulamadır. Son derece hafif, monoton, yavaş, ritmik ve cilt yüzeyine yapılan bir masajdır. Lenf sıvısının akışını hızlandırır ve şişkinliği en aza indirerek rahatlık sağlar.

Lenf drenaj masajı kim yapar?

Bu işlemi genellikle fizyoterapistler yapar ama bu fizyoterapistlerin de lenf dolaşımı ve hatta bacaktaki tüm dolaşımla ilgili bir kalp ve damar cerrahisi uzmanı altında çalışması gerekmektedir. Yani lenfödem terapisi bir ekip işidir.

Lenf drenaj işe yarıyor mu?

Karın, kol, bacak ve bel bölgesinde biriken yağlardan ve ödemlerden lenf masajı tekniğiyle kurtulabilirsin. Lenf sisteminin hızlanması ve ödem oluşan bölgelerin hafiflemesi için de lenf drenaj masajı kullanılabilir. … Lenf drenaj masajı sonrası lenf sistemi hızlanır, vücutta yağ birikimi yavaşlar ve kalori yakımı başlar.

Lenf drenaj masajı kimlere uygulanmaz?

Lenf Drenaj Kimlere Uygulanmaz? Yüksek tansiyon hastalarına, hemeroid hastalarına, şeker hastalarına, kemik erimesi hastalarına, kan dolaşım bozukluğu olanlar ile kalp pili bulunan kişilere Lenf Drenaj uygulanmamaktadır.

Lenf drenaj kaç dakika?

Lenf Drenaj seansları yaklaşık 20 – 25 dk. Sürmektedir. Kişiye göre 2 – 3 gün aralıklarla uygulama yapılmaktadır.

Lenf drenaj ne sıklıkla yapılır?

Manuel Lenf Drenaj Masajı Ne Kadar Sıklıkla Uygulanır? Kişinin belirttiği rahatsızlığa göre terapinin süresi ve sıklığı belirlenir. Örneğin; akne söz konusu olduğunda, 20'şer dakikadan haftada 3 kez MLD Masajı uygulamak idealdir.

Lenf drenaj kaç seans olmalı?

Lenf Drenaj Kaç Seans Uygulanır? Bu tedavi yoğun olmayan problemlerde ve destek tedavi olarak uygulanır. Bu nedenle en az 8 seans önerilmektedir.