Türkiye sınırları içerisinde ekonomik anlamda yalnızca Isparta Keçiborlu yöresinde Kuyucak başta olmak üzere Kuşcular ve Çukurören köylerinde lavanta tarlaları bulunmaktadır. Lavanta bitkisi, bu yörelerin özellikle sulanmayan, eğimli yapıdaki ve kıraç arazilerine çok iyi uyum sağlamaktadır.Jun 13, 2021

Lavanta bahçelerine giriş ücretli mi?

Kuyucak'ta lavanta mevsimi haziranla başlayıp temmuzun ortalarında bitiyor. Kısacası lavanta bahçeleri en güzel haziran ve temmuz aylarında gezilir. Ayrıca Lavanta Kokulu Köy'e 2021'de giriş ücreti yoktur. Gezmek ve fotoğraflamak ücretsizdir.

En güzel lavanta bahçesi nerede?

Lavanta tarlaları denilince akla gelen ilk yer Fransa'nın Provans bölgesi gelmektedir. Fakat Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde yetiştirilen lavantalar her geçen gün daha da meşhur hale gelmektedir. Lavanta Bahçeleri Kuyucak Köyüne gelmeden sağlı sollu sıralanmaktadır.

Lavanta nerede yetişir Türkiye’de?

Lavanta Türkiye'de Akdeniz iklimi hakim olan bölgelerde yetişir. Örneğin lavanta ülkemizde Antalya, Mersin, Muğla, İzmir, İstanbul gibi bölgelerde bolca yetiştirilir.

Lavanta köyü ne zaman gidilir?

Normal şartlarda lavantalar Haziran ayında çiçeklenmeye başlıyor, Temmuz'un ikinci haftasıda da hasat ediliyor. Yani köyün en güzel hallerini görmek için en ideal zaman Haziran sonu ve Temmuz başı.

Lavanta kokulu köy giriş ücreti ne kadar?

Kuyucak (lavanta) Köyü'nün herhangi bir giriş ücreti yok.

Isparta lavanta bahçelerine nasıl gidilir?

Isparta merkezden Lavanta Kokulu Köy'e toplu taşıma ile gelmek isteyenler ise Isparta Garaj'dan kalkan Keçiborlu Turizm otobüsleri ile köye ulaşabilir. Yalnız bu otobüs hafta sonuna özel, kişi başı 13 TL. Isparta Garaj'dan 10:00, 12:00, 14:00'te kalkıyor, Kuyucak'tan dönüşler ise 13:00, 16:00 ve 19:00'da.

Lavanta Bahçesi hangi ilimizde?

Türkiye sınırları içerisinde ekonomik anlamda yalnızca Isparta Keçiborlu yöresinde Kuyucak başta olmak üzere Kuşcular ve Çukurören köylerinde lavanta tarlaları bulunmaktadır. Lavanta bitkisi, bu yörelerin özellikle sulanmayan, eğimli yapıdaki ve kıraç arazilerine çok iyi uyum sağlamaktadır.