Yarısı kırılan dişe ne yapılır?

Dişin bir parçasının kırılarak ayrılması veya ileri seviye çürük olması durumlarında Kuron tedavisi uygulanır. Diş hekimi, dişin bir kısmını gerektiği kadar yontar. Daha sonrasında ise, dişe kaplama geçirerek kırık dişin normal bir diş gibi olması sağlar.

Kırık diş tedavi edilmezse ne olur?

Kırık bir diş, tedavi edilmediği takdirde bakteri toplayarak enfeksiyona veya apseye neden olur. Kırık bir diş genellikle sinire zarar verme riski taşır ve kök kanalı ihtiyacına neden olabilir. Yemekten sonra hafifçe durulayarak enfeksiyondan kaçınmak için ağzınızı temiz tutun.

Kırık diş nasıl kapatılır?

Kırık Dişlerin Porselen Kaplama ile Tedavisi Bazen kırık parça o kadar büyüktür ki bir dolgu ile tedavisi mümkün değildir. Bu durumda en mantıklı çözüm bir kuron restorasyonudur yani porselen kaplama. Sadece kökü kalmış şekilde kırılan bir dişin porselen kaplama ile tedavisi.

Kırılan diş yerine gelir mi?

Kırığın şekli ve büyüklük miktarına göre diş hekimin kırık parçayı tekrar yerine yerleştirme ihtimali değişir. Şartlar uygunsa kırık parça tekrar doğal diş ile birleştirilebilir.

Yarısı kırık dişe ne yapılır?

Dişte oluşan kırık dişin kök tarafına çok fazla uzanmamışsa kırık olan parça çıkartılır ve o kırık dokuya tedavi uygulanır. Kırık pulpaya kadar uzanıyorsa kanal tedavisi ile bir tedavi uygulanır. Kırık parçası ise kron kaplama ile tedavi edilir.

Kenarı kırık dişe dolgu yapılır mı?

Küçük çaplı diş kırıkları arasında yer alan diş ucu kırıkları, genelde tedavi gerektirmemektedir. Ancak, görünümü bozan diş ucu kırıkları için dolgu tedavileri uygulanabilmektedir. Ağrı sızı açısından problem oluşturmayan diş kenarı kırıkları, genelde azı dişleri etkiler.

Kırılan dişin kökü kalırsa ne olur?

Kırılan dişin kökü, diş etinde kaldığında, kişinin diş doktoruna görünmesi şarttır. Diş etinde kalan kök, hemen tedavi edilmez ise, diş kökü zarar görebilir. Kırılan dişin kökü, diş etinde kaldığında doktor, diş çekimi yahut kanal tedavisi tercih etmektedir.