Uygun bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ilave edip karıştıralım. Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı dökelim. Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletelim. 3-4 gün sonra kırmızı lahana turşumuz hazır.Dec 15, 2016

Mor lahana turşusu kac gunde olur?

Mor lahanamızı ince ince doğrayalım, limon tuzunu az su ile eritip ekleyelim. Tuzu, yarım limonu da sıkalım ve ovalım 5 dakika. 1 litrelik kavanoza bastıralım. Üzerine 1 çay bardağı limon suyunu 1 çay bardağı suyu 3 yemek kaşığı sirkeyi ekleyelim buzdolabına koyalım. 2 gün sonra yemeye hazır.

Mor lahana turşusu normal Tuzla olur mu?

Tuz olarak salamura tuz değil, normal sofra tuzu kullanıyorum. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız eğer garanti olması için salamura tuz kullanabilirsiniz. Sirke sevmiyorsanız sirke yerine 1 adet büyük bol sulu limon da kullanabilirsiniz.

Lahana turşusu ne kadar dayanır?

Tabloda da göründüğü gibi kapalı kavanozdaki turşular tavsiye edilen tüketim tarihinden sonra bile birkaç ay daha tüketilebilir. Bu ürünleri açmanız durumunda buzdolabında saklarsanız ve tüm sebzeler suyun içinde kalmak şartıyla 3 ay kadar daha tüketebilirsiniz.

Kışlık mor lahana turşusu nasıl yapılır?

Lahanamızı ince ince doğruyoruz, üzerine tuz ve bir çay kaşığı limon tuzuna bir çay bardağı su koyup lahanamızın üzerine döküyoruz ve elimizle iyice ovuyoruz. Ve 10 dakika bekliyoruz. Daha sonra mor lahanalarımızı kavanozlara koyuyoruz, her kavanoz için yarım limon, bir bardak su ve 2 yemek kaşığı sirke koyuyoruz.

Turşu bir haftada olur mu?

Turşular 2 haftalık bir süre zarfında olgunlaşıyor. 2 hafta ağzı kapalı kalan turşular açılarak kolayca tüketilebilir.

Turşu kaç günde fermente olur?

Sebzelerin kavanoza sıkıştırılarak konulması ve salamura suyunun sebzelerin üzerini geçmesi diğer önemli unsurlar. Turşuyu, fermantasyon sürecinin tamamlanması için oda sıcaklığında ve karanlık bir ortamda ortalama 7-10 gün bekletin.

Turşuya mor lahana konur mu?

Önce sebzeleri ayıklayın, yıkayın, ve karışık olarak turşuluk kavanozlara basın. … Mor lahananın rengi suya ve diğer sebzelere geçer, ve çok gösterişli pembeli morlu turşunuz olur. Tadı da şalgam tadında olur.