Kranioplasti ameliyatı nedir?

Kranioplasti kafatası defektlerinin kozmetik ve işlevsel aslına uygun olarak onarılmasıdır. Kranioplasti, beyin dokusunun korunması, fiziksel görünümün düzeltilmesi, kafaiçi basınç ilişkilerinin sağlanması ve genç hastalarda kafatası gelişiminin normal olarak sağlanması amacıyla yapılır.

Kraniotomi neden yapılır?

Aşağıdaki nedenlerden dolayı kraniotomi işlemi yapılabilir; Sızdıran bir kan damarından kan veya kan pıhtılarının alınması Bir arteriyovenöz malformasyonun (AVM) çıkarılması veya bir arteriyovenöz fistülün (AVF) tedavi edilmesi. Enfekte bir irin dolu beyin apsesinin boşaltılması Kafatası kırıklarının onarılması

Beyin ameliyatı ne zaman iyileşir?

Açık cerrahi uygulanan hastalarda anevrizmanın tam olarak kapanıp kapanmadığını belirlemek için cerrahiden kısa süre sonra (bir hafta içinde) kontrol anjiografi yapılır. Cerrahi yara yerinin tam olarak iyileşmesi 4-6 hafta sürer. Kontrol anjiografisi, cerrahiden 1-2 yıl sonra tekrarlanır.

Kafatası ameliyatı nasıl olur?

Beyin ameliyatlarında hastaların saçları tamamıyla kesilir. Hastaya genel anestezi ile bazı durumlarda sınırlı uyuşturma uygulanır. Beyindeki sorunun merkezine ulaşmak için bir yol açılması gerekir. Bu nedenle kafatasından beyindeki sorunun olduğu yere ulaşmak için kafatası açılarak yol açılır.

Kafatası neden karına konur?

Kemikler diri kalması için daha sonra alınmak üzere karın bölgesine yerleştirildi. Bu yöntem, beyin kanaması, kafa travması, beyin ödemi gibi durumlarda başvurulan hayat kurtaran bir uygulama.

Kranial defekt nedir?

Ensefalosel kranial yapıların bir defektten çıkması şeklinde bir konjenital anomalidir. Spinal disrafizmlerden az görülür. Posterior yerleşimleri anterior yerleşime göre daha sıktır. Kese içinde sadece beyin omurilik sıvısı varsa kranial meningosel, nöral dokular varsa ensefalosel adı verilmektedir.

Tümör neden olur?

tümörünün nedenleri tam olarak bilinmese de aile öyküsünde beyaz ırk, erkek cinsiyet ve radyasyona maruz kalmak önemli risk faktörleri sayılmaktadır. Ayrıca cep telefonu kullanımının da henüz kanıtlanmasa da beyin tümörü riskini etkilediği düşünülmektedir.