Baba – Kızım, kalk artık okula geç kalacaksın. Kız – Bugün okula gitmesem olmaz mı, yarın giderim. Baba – Bir daha bunu teklif dahi etme, hadi bakalım zıpla yataktan.25-Dec-2020

Konuşma çizgisi Hangi cümlelerde kullanılır?

Yazıda satır başına alınan konuşmaları göstermek için kullanılır. Buna konuşma çizgisi de denir. Karşılıklı konuşmalarda konuşmanın ve konuşmacının değiştiğini belirtmek için cümlelerin başında (satır başında) kullanılır.

Konuşma çizgisi anlamı nedir?

Yazı içerisinde geçen konuşmalarda konuşanın değiştiğini belirtmek için satır başlarında kullanılmaktadır. Konuşmaları belirttiği için uzun çizgiye konuşma çizgisi de denilmektedir. … Tırnak işareti ile belirtilmeyen konuşmalar satır başlarında uzun çizgi konularak belirtilir.

Konuşma cümlelerinin başında ne kullanılır?

Uzun Çizgi ( __ ) İşareti ve Kullanıldığı Yerler Karşılıklı konuşmalarda konuşmanın ve konuşmacının değiştiğini belirtmek için cümlelerin başında (satır başında) kullanılır. Konuşma çizgisi de denir.

Uzun çizgi neden kullanılır?

Uzun Çizgi (—) Yazıda satır başına alınan konuşmaları göstermek için kullanılır. Buna konuşma çizgisi de denir.

Soru işareti nedir ve nerelerde kullanılır?

Soru anlamı taşıyan, merak uyandıran cümlelerin sonuna eklenen noktalama işaretine soru işareti (?) adı verilmektedir. Soru işareti bazı durumlarda bilinmeyen tarihleri, rakamları ve durumları bildirmek için de kullanılabilir. Bu durumlarda genellikle parantez içinde verilmektedir.

2 nokta Hangi cümlelerde kullanılır?

İki nokta kullanıldığı yerler; – Kendinden sonra örnek verilecek cümlenin sonuna konur. – Kendinden sonra açıklama yapılacak cümlenin sonuna konur. – Eserlerde karşılıklı konuşmalarda konuşan kişinin isminden sonra konur.

Konuşma çizgisi nedir 2 sınıf?

Uzun çizgi; yazılı olan herhangi bir metinde geçen konuşmalarda kullanılan bir noktalama işaretidir. Uzun Çizgi (—), yazıda satır başına alınan konuşmaları göstermek için kullanılır. Buna konuşma çizgisi de denir.