Kombi çalışırken petek havası alınır mı?

Evet kombi çalışırken petek havası alınır. Fakat bir kişi de hava alma sırasında kombiye su takviye ediyor olmalıdır. Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır. Yavaşça çıkarılan hava aynı oranda kombiden su basılarak takviye edilmelidir.

Petek havası alınırken hangi vana kapatılır?

PETEKLERİN HAVASI ALINIRKEN HANGİ VANA KAPATILIR? Hava alma işlemi sırasında üst vanayı kapatmanız, alt vanayı açmanız gerekir. Yukarıda anlattığımız gibi eğer döküm petek kullanıyorsanız ve purjör vanasını açamadıysanız üst vanayı gevşeterek havayı boşaltmalısınız.

Petek havası alınmazsa ne olur?

Petek havası alınmazsa ne olur? –Petek havası alınmadığı zamanlarda peteklerin içerisinde su her bölgeye yayılamaz ve peteğin bazı bölgelerinde ısınma sorunu meydana gelir.

Petek havasını nasıl alabilirim?

Evde bulunan düz tornavida ile peteğin üst kısmında yer alan purjor kısmının saat yönünde çevrilmesi gerekmektedir. Sıcak su gelene kadar içeride bulunan havayı boşaltın. Su gelmeye başladığında purjör tapasını yerine takıp tersine çevirerek kapatabilirsiniz. Bu durum yalnızca yeni tip peteklerde geçerlidir.

Kombi yandığı halde petekler neden ısınmaz?

Siz kombi çalışıyor petekler ısınmıyor sanırsınız ancak suyun dolaşımı durmuştur bu yüzden petekler ısınmaz. … Musluğu açarak kalorifer tesisatı içindeki suyu boşaltabilirsiniz. Su tahliye musluğu yoksa herhangi bir peteğin alt kısmında bulunan pürjör vanasını açarak suyu boşaltabilirsiniz.

Kombi petek neden ısınmaz?

Petek havasını almanıza rağmen petek ısınmıyor ise bunun sebebi peteğin kirlenmiş olmasıdır. Petek havası alınırsa petek ısınır mı, diyenler öncelikle peteğin ısınmayan alanını kontrol etmelidir. Petekte hava varsa sadece üst kısımları ısınmaz. Peteğin alt kısmı ısınır çünkü hava peteğin üst kısmında kalır.

Peteklerde hava neden olur?

Bilindiği gibi ısıtma sistemlerinde oksijen bariyerli boru kullanılarak, borularından tesisata hava girmesi engellenir. … Ancak kalorifer tesisatındaki su sürekli ısınıp soğuduğu için, oksijen atomları hidrojen atomlarından koparak hava meydana gelebilmektedir. Bu durumda peteklerin hava yapmasına sebep olur.