Kolay içli köfte hamuru nasıl yapilir?

İçli köfte hamuru için derince bir kaba bulgur ve irmiği alalım. Üzerine kaynar suyu dökerek üzerini streç film ile kapalım. Bulgurlar şişene kadar yaklaşık 10 dakika bekleyelim. Yumuşayan bulgurlara un, yumurta, biber salçası ve baharatları ekleyerek güzelce yoğuralım.

Içli köftenin hamuruna ne koyulur?

  1. 2 su bardağı ince bulgur.
  2. 1 su bardağı irmik.
  3. 3 yemek kaşığı un.
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  6. 1 adet yumurta.
  7. 2 çay kaşığı pul biber.
  8. 3 su bardağı sıcak su.

İçli köfte hamuru nasıl toparlanır?

Un, irmik, yumurta ve dövülmüş et içli köftenin tam anlamıyla homojen bir kıvam almasını sağlar ve pişerken ya da şekil verirken asla açılmamasının sırrıdır. Özellikle yumurta kullanacaksanız ıslattığınız bulgurun oda sıcaklığına gelmesine özen gösterdikten sonra ilave edin.

İçli köfte hamuru nasıl yapılır Diyarbakır?

Diyarbakır Usulü İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Elinizi yakmayacak kadar su ısıtın. …
  2. Bu suyu bulguru yoğuracağınız leğende bulgur ve yaramanın üzerine döküp biraz karıştırın ve üstünü kapatıp yaklaşık 30 dakika bekletin.
  3. Bulgur hamuru beklerken iç harca başlayın. …
  4. Tencereye yağı koyup soğan ile kavurmaya başlayın.

Malatya usulü içli köfte nasıl yapılır?

Malatya İçli Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bulgur ve kırık yarmayı bir kaba alarak üzerine tuz serpip sıcak su ekliyoruz.
  2. Üzerine bir tepsi örterek 10 dakika dinlendiriyoruz.
  3. Dinlenen bulgura un eklenerek iyice yoğuruyoruz. …
  4. İç harcı için; bir tavaya kıyma koyup suyunu salana kadar karıştırıyoruz.

İçli köfte hamuru sert olursa ne yapılır?

Ola ki içli köfte yaparken suyu yanlışlıkla fazla ilave ettiniz dış hamuru cıvık oldu 🙁 ne yapacaksınız ?? Hiç problem değil hemen biraz daha irmik ilave edebilirsiniz. Hamurunuzu toparlayacaktır. Yumuşak bir hamur kıvamında olana kadar yoğurun.

İçli köfte sert olmaması için ne yapmalı?

Dış harcına bayat ekmek koyun İçli köftenizi hazırlarken veya pişirirken çatlamaması için köftenizin dış harcına bayat ekmek veya galeta unu koyun. Bu sayede içli köftenizin dışı bütün kalacak ve kolay şekil verilebilir olacaktır.