Fibromiyalji, kas iskelet sisteminin romatizmal bir hastalığıdır. Hastalık, tüm vücuda yayılmış genel bir ağrı ile karakterizedir. Her yaş grubundaki kişiyi etkileyebilen fibromiyalji en sık orta yaş grubundaki kadınlarda görülür.May 11, 2020

Kas romatizması nerelerde ağrı yapar?

En sık boyun, bel, sırt, kalça, omuz, kollar ve bacaklarda görülür. Boyun ve bel fıtığı ile, siyatik ağrısı ile sıklıkla karıştırılır. Aslında vücutta nerede kas dokusu varsa, orada hastalığın görülme ihtimali vardır (yüzde, kafada-saçlı deri bölgesinde bile görülebilmektedir).

Kas romatizması nedir nasıl tedavi edilir?

Nöralterapi, proloterapi, manipülasyon, ozon tedavisi ve bölgesel enjeksiyonlar denenebilir. Gerek görüldüğünde hekimin önerdiği ağrı kesiciler, kas gevşeticiler ve psikiyatrik ilaçlar (antidepresanlar gibi) kullanılabilir. Ancak, bu ilaçların uzun süre kullanımının oluşturacağı yan etkiler, göz ardı edilmemelidir.

Kas romatizması nelere yol açar?

Genellikle romatizmal hastalıklarda kas, sırt ve bel ağrısı, eklemlerde ağrı ve şişlik, sindirim sistemi şikayetleri, kalp ve damar sisteminde oluşan olumsuzluklar görülür. Bunlara ek olarak romatizmal hastalıkların başlıca belirtileri şöyle sıralanır: Nörolojik şikayetler. Böbrek fonksiyonlarında azalma.

Kas romatizması tamamen geçer mi?

Tanı konursa, aslında Fibromiyalji neredeyse tamamen tedavi edilebilen bir hastalıktır. Tanıyı koyabilen ve uygun tedavi programını doğru şekilde yürüten her fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı hekim, fibromiyalji'li hastayı tedavi edebilir.

Doku romatizması belirtileri Nelerdir?

Baş ve yüzde ağrılar, karında gaz ve geğirme ihtiyacı, ishal, kabızlık, ani idrara çıkma hissi, adet öncesi aşırı gerginlik, göğüs, kalp ağrısı ve çarpıntılar görülebilir. Uyuşma ve karıncalanmalar, kramplar, sebepsiz baş dönmesi, işitme kayıpları hissedilebilir.

Fibromiyaljide nereler ağrır?

Ağrı ve yaygın ağrı fibromiyaljide en sık karşılaşılan şikayetlerdir. Ağrılar genellikle vücudun daha çok kullanılan boyun ve bel bölgesinde yoğun hissedilir. Omuz, dirsek, diz ve ellerde de hissedilebilir. Hastalar vücudunun bir tarafının diğer taraftan daha çok ağrıdığını ifade eder.

Kas romatizması ağrısına ne iyi gelir?

Romatizmaya ne iyi gelir: Romatizmaya iyi gelen yiyecekler

  • Balık/ balık yağı Özellikle somon, uskumru, sardalya, hamsi gibi yağlı balıklarda bolca bulunan Omega-3 yağ asitleri eklemleri iltihaplardan koruyor, romatizma ağrılarını hafifletiyor. …
  • Yumurta. …
  • Çilek. …
  • Keten tohumu. …
  • Zencefil. …
  • Nar.

Mar 27, 2019