Kalanşo bitkisi suda veya direkt toprakta çoğaltılabilir. Bir dalını kırıp suda bekleterek köklendirebilirsiniz. Köklendikten sonra toprağa ekebilirsiniz. Kalanşo bitkisi tek bir yapraktan bile çoğaltılabilir.Jan 1, 2019

Kalanşo yaprağı nasıl Köklendirilir?

Kalanşo yapraklarını pet bardakların içine koydum. Yaprağın sapı bardağın dibinde kalacak şekilde bardağın üçte birine de tatlı su koydum. Güneş alan bir cam önünde 1 hafta-10 gün içinde yapraklardan minik kökler çıkmaya başladı.

Kalanşo ne zaman çoğaltılır?

Kalanşo çoğaltmak çok kolaydır. Hemen hemen her mevsimde bir dalı kırılarak çoğaltılabilir. Kırılan dal veya yaprak suda bekletilerek ya da direkt olarak toprağa dikilebilir.

Kalanşo çiçeği nasıl büyütülür?

Kalanşo çiçeği çok fazla suyu da sevmez. Dolayısıyla kışın çok fazla sulanmamalı, ancak kurumasına da izin verilmemeli, toprağı nemli tutulmalıdır. Düzenli sulanması ve kuruyan çiçeklerin budanması kalanşo çiçeğinin sağlıklı büyümesi açısından çok önemlidir.

Kalanşo çiçeği nasıl çiçek açtırılır?

KALANŞO NASIL ÇİÇEK AÇAR? (KALANCHOE) * Tercihen kışın güney cepheye bakan bir pencerede, yazın ise dolaylı ışık alan doğu ya da batı cepheye yerleştirilebilir. Bitkinin tomurcuklanma ve çiçeklenme sürecini desteklemek için 14 saat ışıksız ortam, 10 saat ise parlak ışık koşulunda bakımı sağlanmalıdır.

Kalanşo nasil Koklenir?

Bir dalını kırıp suda bekleterek köklendirebilirsiniz. Köklendikten sonra toprağa ekebilirsiniz. Kalanşo bitkisi tek bir yapraktan bile çoğaltılabilir.

Çiçek köklendirme nasıl yapılır?

Dalı 45 derecelik açıyla kesmeniz gerekmektedir. Böylece suyla temas edecek alanı büyütür ve daha kolay köklenmesini sağlarsınız. Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin.

Kalanşo saksı değişimi ne zaman yapılır?

*Saksı değişimi genellikle sıcak ayların başlangıcı olan mayısta yapılmalıdır. *Kalanşo bulunduğu yerde başka cisimlerle temasta bulunmalıdır. Sulamada en önemli unsurlar; -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır.