Devamlı olmayan; aralıklarla görülen; aralı; aralıklı; intermitan (ateş, nöbet vb. hakkında).

Intermittan tedavi ne demek?

Alt ekstremite periferik arter hastalığı ve intermittan klodikasyosu olan hastalarda semptomları iyileştirmek ve yürüme mesafesini artırmak için etkili bir ilaçtır. Yaşamı kısıtlayıcı klodikasyonu olan tüm hastalarda önerilmektedir.

Intermittent Klaudikasyon ne demek tıp?

İntermittan kladikasyo olarak da tanımlanan ağrı, belirli bir mesafede yürümekle ortaya çıkar, sıklıkla baldır arka kısmında kramp tarzındadır ve istirahatle geçer. Hastalık ilerledikçe ağrısız yürüme mesafesi azalır ve bir süre sonra dinlenme ağrısı da başlar.

Konvülsiyon Nedir Ne Demek?

Beyin hücrelerinin normal dışı bir aktivite göstermesi sonucu ortaya çıkan, vücuttaki istemsiz kasılmalara, tıp dilinde konvülsiyon, halk arasında da havale (nöbet) adı verilmektedir.

Konvülziyon ne demek?

Konvülsiyon, bir grup nöronun paroksismal deşarjı sonucu oluşan geçici nörolojik işlev bozukluğu olarak tanımlanır. Yenidoğan döneminde konvülsiyon hemen her zaman önemli bir sinir sistemi patolojisini yansıtır; erken tanı ve tedavisi kronik bir nörolojik defisiti önlemek açısından önemlidir.

Kladikasyo Nedir Tedavisi?

Yürüme ağrısı, tıptaki adıyla da bilinen kladikasyo, baldır, kalça, uyluk ve bacak bölgesinde yürüme esnasında hissedilen yoğun ağrılardır. En belirgin olarak bu ağrı, yürüme sırasında başlar ve bir süre dinlenilmesi sonucunda geçer. Ardından yokuş ya da merdiven çıkılması halinde tekrardan şiddetini artırır.

Klodikasyon Nedir Tedavisi?

Yürüme Ağrısı (Kladikasyo) Tedavisi. Alt ekstremite bölgesinde bulunan damarların tıkanıklığı yoğun ağrı hissine neden olmaktadır. Özellikle yürüme sırasında gelişen ağrılar bir süre dinlenildiği taktirde geçmektedir. Kişide hareket kısıtlığına neden olan Kladikasyo; halk arasında yürüme ağrısı olarak tanımlanmaktadır.

Konvülsiyon Nedir belirtileri?

Konvülsiyon havale durumunun tehlikeli bir çeşididir. Bilinç kaybı ve hızlı hareketlere neden olan bir durumdur. Bazen bölgesel olarak başlayan ateşli havaleler, belirli bir süre sonra vücudun tamamına yayılabiliyor. 5 ile 6 yaş arasında olan çocuklarda enfeksiyona bağlı olarak görülebiliyor.