Epakto, Lepanto adlarıyla da anılan kasaba Korint körfezi girişinde, Mora yarımadasındaki Patras (Balyabadra) şehrinin karşısında Yunan ana karası kıyısında yer almakta olup bugün 8000 nüfuslu küçük bir yerleşim yeri durumundadır.

Inebahtı donanmasını kim yaktı?

Haçlı ordusu böylelikle Osmanlı donanmasına karşı büyük bir zafer elde etmiş oldu. İnebahtı deniz savaşı 7 Ekim 1571 tarihinde yapılmış olan bir savaştır. – Haçlı ordusu bu muharebeyi kazandı. – Osmanlı imparatorluğu Akdeniz'de prestij kaybetmiş oldu.

Inebahtı Deniz Savaşını kim yaptı?

İnebahtı Deniz Muharebesi (İspanyolca: Batalla de Lepanto, İtalyanca: Battaglia di Lepanto), 7 Ekim 1571 tarihinde Osmanlı Devleti ile Haçlı donanmaları arasında, Korint Kıstağı'nda, İnebahtı yakınlarında yapılan deniz muharebesidir.

Inebahtı neden yakıldı?

– Haçlı ordusu geniş bir ticaret yoluna sahip olmak ve Kral Yolu'nu ele geçirmek için İnebahtı Deniz Savaşı'nı yapmıştır. Bu iki neden hem Osmanlı İmparatorluğu hem de haçlı ordusu için İnebahtı Deniz Savaşı'nın yapılma nedenleridir.

Inebahtı donanmanın yakılması hangi padişah?

Osmanlı donanmasının yakıldığı ilk savaş olarak tarihe geçen İnebahtı Deniz Savaşı'nda Osmanlı donanması Haçlılar tarafından Akdeniz'de yakılmıştır. Bu deniz savaşı 1571 yılında Sokullu Dönemi'nde meydana gelmiştir.

Navarin de donanmayı kim yaktı?

Yunan tarihi ile Osmanlı denizcilik tarihinin en önemli çakışma noktalarından biri, Yunanistan'ın Navarin Limanı'nda bulunan Osmanlı donanmasının, 1827 yılında İngiliz, Fransız ve Rus donanmalarının ortak harekâtıyla beklenmedik bir biçimde baskına uğratılarak yok edilmesidir.

Ilk Osmanlı donanmasını kim kurdu?

Osmanlı Devleti, 1323 yılında Karamürsel'i fethederek denize ulaştı, Kara Mürsel komutasında ilk donanma oluşturuldu ve Kocaeli'nde yapılan savaşlarda denizden destek sağlandı. 1327 yılında Karamürsel'de ilk Osmanlı tersanesi kuruldu ve böylece deniz gücünün kurumsallaşma çalışmaları başladı.

Inebahtı hangi padişah döneminde?

İnebahtı bozgununun sorumlusu olan Sokullu Mehmed Paşa, 7 Mart 1573'de Venedik büyükelçisi Barbaro'ya: "Biz sizden Kıbrıs Krallığı'nı alarak kolunuzu kestik.