Icrada ne kadar borcum var nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet sistemine kayıtlı olan tüm resmi kurumların hizmetlerini internet üzerinden kolaylıkla halledebiliyorsunuz. Bu hizmetlerden bir tanesi de Adalet Bakanlığı'na bağlı icra dosyası sorgulama işlemi oluyor.

Icra borcumu nasıl öderim?

Borçlunun icra dosyasına yapacağı ödemelerde üç farklı yöntemden birini tercih etmesi mümkündür. Borçlu icra dosyasına icra dairesinde doğrudan ödeme yapabilir, alacaklıya ya da vekiline ödeme yapabilir veya kredi kartıyla uyap sistemi üzerinden ödeme yapması sonucu borcundan kurtulabilir.

Kaç tl altına icra takibi yok?

Bunun yanında Yargıtay'ın içtihadı birleştirme kararı olmadığı sürece, 3300 TL altındaki alacaklar için de icra takibi başlatılabilir.

Icra takibi nasıl düşer?

Alacaklı tarafından icra dosyasında 1 yıl boyunca işlem yapılmaması halinde icra dosyası arşive kaldırılmaktadır. Bu duruma uygulamada icra dosyasının düşmesi denilmektedir. İİK gereği alacaklının haciz isteme hakkı ödeme emri ve ya icra emrinin tebliğinden itibaren 1 yıl içinde kullanılmazsa düşer.

Ödenen icra borç e Devlete ne zaman düşer?

Temelde 1 yıllık sürede herhangi bir işlem yapılmaması halinde icra takip dosyası işlemden kaldırılacaktır.

Icra ödemelerini nereden takip ederim?

www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden ya da https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama bağlantı adresinde e-devlet sorgulama sayfasına erişilebilir. İcra dosyası sorgulama bağlantısı tercih edildiğinde, kısa yoldan sorgulama ekranına ulaşılabilir.

Icra borcu hangi hesaba ödenir?

İcra borcunu borçlu ödemek isterse dosya kapak hesabı yapılır. Dosya kapak hesabı: İcra takip dosyasının nihai olarak sonlanması için borçlunun ödeyeceği hesaba denir. Kapak hesabı yapılırken; borcun asıl miktarı, icra giderleri, tahsil harcı, işlemiş faizlerle birlikte kapak hesabı yapılır.