Evde bayram kömbesi nasıl yapılır?

Hatay Bayram Kömbesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığına getirdiğiniz tereyağını ve şekeri bir yoğurma kabına alın. …
  2. Ayrı bir yerde ununuzu, kömbe baharatı ve kabartma tozunu eleyin. …
  3. Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar kopararak, kömbe kalıbınıza koyun. …
  4. Kömbelerinizi susama bulayıp, fırın tepsisine dizin.

Hatay kömbe baharatları nelerdir?

Kömbe baharatı, kömbe yapımında kullanılan renk ve tat veren baharatların karışımıdır. İçindekiler: muskat, damla sakızı, yeni bahar, tarçın, karanfil, zencefil ve mahleftir.

Hatay kömbesi tatlı mı?

Özellikle bayramlarda neredeyse her evde yapılan kömbeler, Hatay'ın künefeden sonra vazgeçilmez tatlı lezzetleri arasında yer alıyor.

Kömbe kalıbı yoksa nasıl yapılır?

Kömbe kalıbı(yoksa nasıl yapılır) Hatay usulü kömbe tarifini yaparken Kömbe kalıbı veya kerebiç kalıbına ulaşılamıyorsa elle veya başka bir kurabiye kalıbı ile normal kurabiye şekli verilip susama batırılıp pişirilebilir.

Bayram kömbesi malzemeleri nelerdir?

Bayram Kömbesi

  • 5 kg un.
  • 2 su bardağı yoğurt.
  • 5 su bardağı süt.
  • 3 kg şeker.
  • 5 adet kabartma tozu.
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 kg tereyağı
  • 1 adet ekmek mayası

Kömbe hamuru nasıl yapılır?

Kömbe Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımızın içerisine; maya, tuz süt ekleyerek karıştırıyoruz.
  2. Unu da ekleyip azar azar su ilave ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra yoğurma kabını sıvı yağ ile yağlıyoruz ve tekrar hamuru kabın içine alıyoruz.
  4. 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.

Hatay kömbe baharatı nasıl yapılır?

Kömbe Baharatı Tarifi İçin Malzemeler

  1. 1 çay kaşığı yeni bahar.
  2. 1 çay kaşığı mahlep.
  3. 1 çay kaşığı karanfil tozu.
  4. 1 çay kaşığı zencefil tozu.
  5. 2 çay kaşığı tarçın.
  6. 3 tane damla sakızı
  7. Muskat.

03-Jun-2014