Güneş ve ay tutulması esnâsıftda iki rekat namaz kılınır. 33 kere “Allâhü Ekber” diye tekbir getirilir. Sonra da: “Sübhânallâhi ve'l-hamdü liltâhi ve lâ ilâhe illâhü vallâ- hü ekber Li havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l-azîm.”denir.Mar 20, 2015

Güneş tutulmasında Peygamber efendimiz ne yapardı?

Ay veya güneş tutulmasını gördüğünüz zaman, açılıncaya kadar namaz kılın, dua edin.” (Buhari, Küsuf, 1, 15). … Efendimiz (SAV), ise güneş tutulması olduğu zaman mescitte namaz kılmıştır.

Güneş tutulmasında neden dua edilir?

İslam peygamberi Hz. Muhammed (SAV), oğlu İbrahim'in vefatı üzerine güneş tutulması ile ilgili hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır: "Ay ve güneş Allah'ın varlığını ve kudretini gösteren alametlerdir. … Ay veya güneş tutulmasını gördüğünüz zaman, açılıncaya kadar namaz kılın, dua edin." (Buhari, Küsuf, 1, 15).

Güneş tutulması dinimizde ne anlama gelir?

İslâm dininde, Ay ve Güneş tutulmalarına özel bir önem verilmiştir. … Güneş'in tutulması sırasında kılınan sünnet namazına “KÜSUF”, Ay tutulması sırasında kılınan sünnet namazına ise “HUSUF” adı verilir. Küsuf Namazı, Güneş tutulduğu zaman, ezansız ve kaamet yapılmadan en az iki rekat sünnet namazı kılınması şeklindedir.

Güneş tutulması nasıl olur?

Güneş Tutulması: Dünya ile Güneş'in arasına Ay girdiğinde Güneş tutulması dediğimiz gök olayı olur. Bu durumda Ay'ın gölgesi Dünya'nın üzerine düşer. Güneş tutulması boyunca Ay'ın gölgesinin düştüğü bölgelerde Güneş görülmez. Biz bu olaya Güneş Tutulması deriz.

Küsuf namazında hangi sureler okunur?

Sübhaneke'yi okunur. Euzü-besmele çekilir. Fatiha Suresini okunur. Kur'an'dan bir sure okunur.

Hüsuf ne demektir?

Güneş tutulmasına küsûf, ay tutulmasına hüsûf denir. Peygamberimiz oğlu İbrâhim'in öldüğü gün güneş tutulması üzerine şöyle demiştir: "Ay ve güneş Allah'ın varlığını ve kudretini gösteren alâmetlerdir.

Güneş tutulması nasıl dua edilir?

Güneş ve ay tutulmasında iki rekat namaz kılınır. 33 kere "Allâhü Ekber" diye tekbir getirilir. "Sübhânallâhi ve'l-hamdü liltâhi ve lâ ilâhe illâhü vallâ- hü ekber Li havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l-azîm."denir.