Göbek fıtığının en önemli belirtisi göbek bölgesinde dışarıya doğru gelişen şişlik ve şekil bozukluğudur. Şişen bölgenin etrafında baskı hissi ve ağrı da fıtık belirtileri arasındadır.Jun 19, 2018

Göbek fıtığı ne gibi rahatsızlıklar verir?

Boğulmuş göbek fıtığı olarak adlandırılan bu durumun belirtileri arasında ateş, kabızlık, şiddetli karın ağrısı, hassasiyet, mide bulantısı ve kusma, kızarıklık ve renk değişimi, karında şişkin bir yumrunun hissedilmesi gibi durumlar yer alır.

Göbek fıtığının ağrısı nereye vurur?

Ancak kimi hastalarda ise göbek fıtığı kişide pek bir hastalık belirtisi oluşturmaz ve fıtık kendisine göbekteki boşluğun içerisinde yer bulabilir. Bu durumda gözle görülebilir bir şişlik olmasa da kişi karın bölgesinde ağrı hissedebilir.

Göbek fıtığı ne zaman tehlikeli?

İleri zamanlarda göbek fıtığına bağlı olarak kabızlık, ağrı, şişlik, kusma, gaz, bulantı, kusma görülebilir. Bunun dışında fıtıkta boğulma olursa acil cerrahi müdahale gerekir. Bunlara fıtık boğulması belirtileri de denebilir. Sıkışan bağırsağın kan akışı tamamen kesilirse, doku ölümüne yol açabilir.

Göbek fıtığı ilerlerse ne olur?

Eğer göbek fıtığı tedavi edilmezse bağırsaklarda tıkanmaya yol açabilir. Kusma ve karın şişliği hali ile fıtık boğulması ortaya çıkmaktadır.

Göbek fıtığına hangi bölüm bakar?

Fıtık şikayetlerine genel olarak ortopedi bölümü bakar. Bel, boyun, kasık ya da göbek kısmında meydana gelen fıtık belirtileri ortopedi uzmanı tarafından takibe alınarak, şikayetlerin fıtık olup olmadığı eğer fıtık ise hangi aşamada olduğunun tespit edilmesi için bir takım tıbbi işlemleri yapılıyor.

Göbek fıtığına ne iyi gelir?

Karın fıtığı tedavisi için kesin tedavi yöntemi ameliyattır. Cerrahi operasyonlar ile fıtıklı bölgede tamamen iyileşme sağlanır. Laparoskopi (kapalı) ameliyat yöntemi ile karından ufak delikler açılarak kamera ile fıtıklı bölge görüntülenirken ameliyat yapılır.

Göbek fıtığı gaz yapar mı?

Sindirim sistemindeki göbek fıtık belirtileri arasında fıtık boğulduğunda mide bulantısı ve kusma bulunur. Gaz ve dışkı bölgeden geçemeyeceği için kabızlık ve dışkıda kan görülebilir.