Derslikler kaç m2?

1- Derslik: En az 15 m2 büyüklüğünde 4 derslik olmalıdır. Her birey için 2,5 m2 yer hesaplanır. Sınıflar en fazla 10 bireyden oluşur. 2- Uygulama dersliği: En büyük derslik alanı kadar 4 uygulama dersliği olmalıdır.

Okul bahçeleri öğrenci başına en az kaç metrekare olmalıdır?

İlkokul, ortaokul, ortaöğretim ve özel eğitim okulları; kullanım hakkının tamamı okula ait olan ve okul binasının alanı dışında her bir öğrenci için en az 2 metrekare olmak koşuluyla en az 500 metrekare bahçesi bulunan müstakil binalarda açılabilecek.

Öğretmenler odası kaç metrekare olmalı?

3- Öğretmenler odası: 8 öğretmene kadar en az 12 m2 olmalıdır. 8'den fazla her öğretmen için 1,5 m2 yer ilave edilir. 4- Arşiv ve dosya odası: İhtiyaca cevap verecek büyüklükte olmalıdır. 5-Öğrenci işleri bürosu: (isteğe bağlı) İhtiyaca cevap verebilecek büyüklükte olmalıdır.

Kantin kaç m2 olmalı?

22- Kantin: En az 20 m2 olmalıdır. 23- Yardımcı personel odası: (isteğe bağlı) İhtiyaca cevap verebilecek büyüklükte olmalıdır. 24- Sağlık odası: (isteğe bağlı) İhtiyaca cevap verebilecek büyüklükte olmalıdır. 25- Veli görüşme/bekleme alanı/odası/: (isteğe bağlı) İhtiyaca cevap verebilecek büyüklükte olmalıdır.

Bir sınıf kaç metrekare olmalı?

Bakanlığın yönergesine göre ilköğretim okullarında sınıf büyüklükleri en az 48 m2 olarak belirlenmiştir.

Kaç öğrenciye bir tuvalet düşer?

15- Tuvalet ve lavabolar: a) Her 30 öğrenci için yaşlarına uygun bir tuvalet ve lavabo, b) 30 öğretmene kadar bir tuvalet ve lavabo ayrılır. 30'dan fazla öğretmeni olan okullarda, her 30 öğretmen için bir tuvalet ve lavabo daha ayrılır.

Öğrenci başı kaç metrekare?

Yayınlanan rehberde, “Okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılmalı” uyarısında bulunulurken, buna göre 48 ila 56 metrekare arasında değişen sınıflarda ancak 12 ila 14 öğrenci kalabilecek.