Erzurumun kaç çeşit yemeği var?

Kırmızı etin ve tereyağının en lezzetli yemeklerde ve tatlılarda kullanıldığı Erzurum mutfağındayız. Erzurum'un soğuğuna karşı iç ısıtan nefis bir mutfağı olduğunu belirterek listeye başlamak gerekir. Erzurum yemekleri denince akla ilk cağ kebabı gelir.

Erzurum’un yemeklerinden Neyi Meşhur?

Erzurum'da ki en meşhur yemeği cağ kebabı olarak bilinmektedir. Kuzu ve dana eti ile özel olarak hazırlanan cağ kebabı yatay bir şekilde pişirilmektedir. Şalgam dolması Erzurum'un yöresel lezzetlerindendir.

Erzurumun neyi meşhur tatlı?

Kadayıf dolması Erzurum'un en meşhur tatlısıdır. Tel kadayıfın içine ceviz ya da fıstık konulur, dolma şeklinde sarılır ve son olarak kızgın yağda kızartılır. Ardından şerbetlenir. Dillere destan sıcacık bir tatlı olur.

Erzurumda ne ünlü?

Erzurum, Cağ Kebabı, Oltu Taşı gibi ürünlerle ünlüdür. Bunun dışında tarihiyle de ön plana çıkan Erzurum, Aziziye Tarabyası,Üç Kümbetler, Erzurum Kalesi ile de bilinmektedir.

Tokat meşhur yemekleri nelerdir?

Şehrin en meşhur lezzeti Tokat kebabı olurken, diğer başlıca lezzetleri ise bakla dolması, pehlili pilav, bat, keşkek, yoğurtmaç, Çerkez mantısı psihalive, somon ve alabalıktır.

Erzurum neyi meşhur meyve?

Erzurum'da iklim çok sert olduğu için yetişen ürünler sayılıdır. Erzurum'da yetişen, İspir ve Hınıs şeker fasulyesi, İspir acılı kavunu, Pasinler çerezlik ayçiçeği Türkiye genelinde tanınmıştır.

Erzurum yöresel ürünleri nelerdir?

Erzurum'un Yöresel Yemekleri | 12 Parmak Isırtan Lezzet

  • Aşotu Çorbası Ana Yemekler.
  • Cağ Kebabı
  • Şalgam Dolması
  • Lalanga.
  • Lor Dolması
  • Su Böreği.
  • Hasuta.
  • Çiriş yemeği.