(İbni Arabî, Ahkâmü'l-Kur'ân, 1/202.) İster kız bebek cinsiyetinde ister erkek cinsiyetinde olsun İmam-ı Âzam'ın içtihadına göre emzirme süresi otuz ayı geçirmemeli görüşü hakimdir.09-Sept-2020

Erkek çocuğu sütten ne zaman kesmeli?

En ideal olanı, her şey yolunda gidiyorsa bebeklerin 2 yaşına kadar emzirilmesidir. En geç 2 yaşını geçtikten sonra artık memeden kesme zamanı gelmiştir. Bazı anneler vicdanen bebeklerine süt vermeye devam etmek isterler. Oysa bu süreci geciktirmenin psikolojik veya fiziksel yan etkileri olabileceği unutulmamalıdır.

Dinen bebek kaç yaşına kadar emzirilmeli?

Emzirme süresi Kur'an'ın öğretilerine uyan Müslüman anneler bebeklerini genellikle iki yaşına kadar emzirmeyi hedeflerler. Burada kastedilen süre Hicri Takvime yani Ay Yılına göredir, bundan dolayı çocuğun ikinci doğum gününden yaklaşık 22 gün önceye tekabül eder.

6 yaşındaki çocuğa anne sütü verilir mi?

Çünkü anne sütü bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlara göre, çocukların katı yiyecekler yemesindense anne sütü ile beslenmeleri çok daha iyi. Uzmanlar destekleyince çocuklarını 6 yaşına kadar emziren anneler çoğalmaya başladı.

4 yaşındaki çocuğa anne sütü verilir mi?

Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Pediatri Akademisi bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü almasını 6 aydan sonra da ek gıdalar ile birlikte 2 yaş ve üzerinde emzirilmesini tavsiye eder. O nedenle ne kadar emzirmek istiyorsanız bebeğinizi emzirin.

2 yaşından sonra emzirmek faydalı mi?

2 yaşından sonra emzirme bebeğin süt dişlerinin aşınmasına ve bebekte yeme, çiğneme gibi sıkıntılara sebep olabiliyor. Bebeğin anneye olması gerekenden fazla bağımlı olmasına sebep olabilir. Bu durum ise bebeğin ileride karakterinin oluşmasını ve bebeğin becerilerinin gelişmesini olumsuz etkileyebiliyor.

2 yaşından sonra emzirmek zararlı mi?

Uzun Süre( 2-3 yaş ve sonrası)Emzirme İştahsızlık(diğer gıdaları reddetme ) ve uyku problemlerine(sık uyanma ve uykuya dalamama gibi) neden olabilir. Uzun süre emzirme, bebek süt dişlerinde erezyona (aşınma) ve çiğneme fonksiyonlarının azalmasına bağlı diş sürme gecikmelerine neden olur.

Dinen 2 yaşından sonra emzirmek haram mı?

Bebeğinin sağlıklı gelişimi ve beslenmesi için emzirme süresi olarak 2 yılı belirleyen annelerin, emzirme işlemini 2 yıldan fazla uzatması dinimizce caiz değildir.