Ev yapımı helva nasıl yapılır?

Basit bir şekilde un helvası yapmak için önce su ve şekeri bir tencerede karıştırın ve kısık ateşte kaynatın. Tereyağını tavaya alın ve eritin. Unu da ilave edip yaklaşık 15-20 dakika karıştırarak orta ateşte kavurun. Unun rengi değişince hafif soğumuş şerbeti yavaş yavaş ekleyin ve güzelce karıştırın.

Helista helvası nasıl yapılır?

Yağı eritip ununu koyuyoruz . Kısık ateşte pembeleşene kadar kavuruyoruz. Pembeleşince şerbetimizi yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. (şerbeti az gelirse yarım bardak kadar daha kaynar su ekleyip ateşte karıştırabilirsiniz)Antep fıstığı, ceviz ya da fındıkla servis edebilirsiniz.

Çekme helvası nasıl yapılır?

Çekme Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu tabanı kalın bir tavanın içerisinde kısık ateşte rengi dönene ve kokusu çıkana kadar yavaş yavaş kavurun.
  2. Kavurduktan sonra hemen ocaktan alın ve varsa topakları yok etmek için süzgeçten eleyin.
  3. Derin bir kabın içine alın ve pudra şekeriyle güzelce karıştırın.

Kıtır un helvası nasıl yapılır?

Kıtır Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unu fırında veya tavada un kokusu çıkana kadar rengi çok değişmeyecek kavuruyoruz.
  2. Sıcak sıcak elekten geçiriyoruz.
  3. Pudra şekerini'de ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Tereyağını ekleyip bir güzel yoğurup tepsiye döküyoruz.

4 kişilik un helvası nasıl yapılır?

4 Kişilik Un Helvası Tarifi Yapılışı Küçük bir tencereye su ve toz şeker koyup şeker eriyene kadar ocakta devamlı karıştırın. Unun rengi dönmeye başlayınca hazırladığınız şerbeti içerisine döküp karıştırın. Şerbeti çektikten sonra içerisine çok az ceviz içi ilave ederek karıştırın ve ocağın altını kapatıp servis edin.

Un helvası nasıl yapılır Malzemeler?

Un Helvası Tarifi İçin malzemeler

  1. 1 su bardağı un.
  2. 90 gr tereyağı
  3. 1/2 su bardağı su.
  4. 1/2 su bardağı süt.
  5. 1 su bardağından biraz az toz şeker.

Feb 11, 2022

Un helvası nasıl yapılır malzemesi?

Bu tarifi hazırlamak isteyen kişilerin helva için temin etmesi gereken malzemeler şöyle;

  1. 2,5 su bardağı un.
  2. 200 gram tereyağ
  3. 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  4. 2 su bardağı süt.
  5. 2 su bardağı toz şeker.

Feb 27, 2020