Yapılışına gelecek olursak; ılık süt, su, şeker ve mayayı bir kabın içine aktarın ve bir kaşık yardımıyla güzelce karıştırın. Ardından içine tuzu ve unu azar azar ilave ederek karıştırın. Yoğurmaya başlayın. İyice yoğurduktan sonra hafif un serpilmiş bir başka kabın içine ekmek hamurunu aktarın.

Evde yumuşak ekmek nasıl yapılır?

Evde Yumuşacık Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık suyu yoğuracağımız kabın içine koyalım.
  2. Üstüne mayayı ve şekeri ilave edelim. bi karıştırıp biraz bekleyelim.
  3. Tuzunu, sıvıyağını ve ununu ilave edelim.
  4. Yumuşak bir hamur elde etmemiz lazım.
  5. Hamurumuzu 1 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.

Mayalı ekmek hamuru nasıl yapılır?

Pürüzsüz Ekmek Hamuru Nasıl Yapılır?

  1. Ilık suyun içerisine kuru maya ve şekeri ekleyerek karıştıralım. …
  2. Sonrasında yoğurma kabımıza unumuzu alalım, üzerine tuzumuzu ekleyelim ve orta kısmını çukurlaştıralım.
  3. Çözünen mayamızı da çukur kısma boşaltalım ve elimizle yavaş yavaş yoğurmaya başlayalım.

Beyaz ekmek nasıl yapılır?

Yapılışı:

  1. Instant mayayı bir kap içine alın. …
  2. Maya köpürüp aktive oluncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika bekleyin.
  3. Suyu mikserin haznesine alın, üzerine unu ve köpüren mayayı ekleyip düşük devirde karıştırın. …
  4. Karıştırırken 3dk aralıklarla mikseri durdurup hamur kancasından hamuru sıyırıp tekrar karıştırın.

Ekmek nasıl yapılır basit?

Kolay Ekmek Nasıl Yapılır?

  1. Yarım paket maya, şeker ve ılık suyu boş bir kaba alın ve karıştırın. …
  2. Daha sonra karışımın üzerine yavaş yavaş un ve tuzu ekleyin. …
  3. Hamuru, ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. …
  4. Mayalandırma süreci bittikten sonra, hamuru birkaç dakika daha yoğurun ve elinizle şekil verin.

Ekmeğin yumuşak olması için ne yapılmalı?

Ekmek hamurunuzun içerisinde ılık süt, ılık su kullanmak ekmeğinizin yumuşacık olmasına etki eden malzemelerin başında geliyor. Soda ilave etmek yine hamurun kocaman kabarıp yumuşacık olmasını sağlayan unsurlardan biri.

Evde yapılan ekmeğin kabuğu neden sert olur?

Sebep 1- Az mayalanmış ekmek büyük ihtimalle sert kabuklu olacaktır. Hem ilk mayalamada hem de sepet mayasında hamurun baştaki hacminin en az 2/3 oranında artmasına dikkat edin. Hamurun tam 2 katına çıkmasını beklemek büyük ihtimalle fazla mayalanmaya sebep olacaktır.

Evde mayasız hamur nasıl yapılır?

Bir kapta yumurtalar, yoğurt, su ve tuz karıştırılır. Un ve karbonat yavaş yavaş eklenerek yoğurulur. Yumuşak, ele yapışır bir hamur elde edilir. Eller yağlanarak ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp şekil verilir.