2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.02-Apr-2021

Dünya otizm farkındalık Günü ne zaman başladı?

Birleşmiş Milletler (BM) bu hızlı artışı tüm ülkelerin gündemine taşımak için 2008 yılında 2 Nisan'ı Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan etti.

Dünya otizm farkındalık Günü Hangi ülke tarafından ilan edilmiştir?

2 Nisan tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak, sorunlara çözümler bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafındanDünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi.

Her kaç çocuktan biri otizmli?

Tohum Otizm Vakfı verilerine göre günümüzde her 59 çocuktan biri otizm riski ile dünyaya geliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminde yer alan verilere göre ise Türkiye'de 34 bin 589 otizmli birey bulunuyor.

Otizme mavi ışık yak nedir?

tohum otizm vakfının dünya çapında uyguladığı "light it up blue" projesidir ve otizme farkındalığı amaçlamaktadır. 2008 yılında 2 nisan olarak "dünya otizm farkındalık günü" olarak ilan edilmiş olup nisan ayı boyunca farkındalık amaçlı şehirler, insanlar maviye bürünmektedir.

Otizm için neden mavi?

Parlaklığı az olan, içinde beyaz ve grinin olduğu renkler bu spektrumdaki çocuklar için sakinleştirici etki yaratır. Soluk pembe, yapılan testlerde otizmli çocuklar için favori renk olarak gösterilmektedir. Mavi ve yeşil gibi soğuk renklerde sakinleştirici, yatıştırıcı etki yaratan renklerdir.

Otizm Farkındalığı Nedir?

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi.

Otizm farkındalık Günü Nedir?

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir.