Darüşşafaka Cemiyeti ne yapar?

“Şefkat yuvası” anlamına gelen Darüşşafaka, günümüzde babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklarımızı on yaşındayken ailelerinden emanet alıyor; onlara uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunuyor ve düşünen, sorgulayan, özgüvenli, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde …

Darüşşafaka bağışları nereye gidiyor?

Darüşşafaka Rezidansları'nda dilediğiniz zaman yerinizi alarak hem yeni ve ayrıcalıklı bir hayata adım atabilir hem de bağışlarınızla çocuklarımızın aydınlık yarınlara kavuşmalarına katkıda bulunabilirsiniz.

Darüşşafaka devlet kurumu mu?

Bir sivil toplum kuruluşu olan Darüşşafaka Cemiyeti varlığını hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla sürdürmektedir .

Darüşşafaka kim yönetiyor?

Tayfun Öktem (DŞ'1982) Darüşşafaka Cemiyeti olarak 1863 yılından bu yana babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları sınırlı, yetenekli çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliğini sağlayarak, onları yaşam boyu öğrenen, evrensel değerleri benimsemiş, özgüvenli, ülkesine ve topluma karşı görev ve sorumluluklarının …

Darüşşafaka’ya nasıl yardım edilir?

Tüm operatörlerden "bağış", "eğitim", "Daçka", "umut" veya "okul" yazıp 1863'e SMS atarak 10 TL değerinde bağış yapabilir, "Eğitimde Fırsat Eşitliği" misyonumuza destek olabilirsiniz.

Darüşşafaka’ya kimler başvurabilir?

Darüşşafaka sınavına kimler başvurabilir? Annesi veya babası hayatta olmayan, ailesinin maddi durumu yetersiz, ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olan, T.C. vatandaşı, sağlık veya diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmayan her çocuk başvurabilir.

Fitre Darüşşafaka’ya verilir mi?

Darüşşafaka'ya fitremi veya zekatımı verebilir miyim? Evet. Fitre ve Zekat amacıyla yapılan bağışlar ayrı havuzda toplanmakta ve öğrencilerin eğitim giderlerinde kullanılmaktadır.