Bilinci kapalı bütün hasta/yaralılarda solunum yolu kontrol edilmelidir. Çünkü dil geriye kayabilir ya da herhangi bir yabancı madde solunum yolunu tıkayabilir. Önce ağız içine gözle bakılır, eğer yabancı cisim var ise çıkarıldıktan sonra hastaya baş geri çene yukarı pozisyonu verilir.

Hastanın bilinci kapalı ve solunumu varsa ne yapılır?

Bilinci kapalı bütün hasta/yaralılarda solunum yolu kontrol edilmelidir. Çünkü dil geriye kayabilir yada herhangi bir yabancı madde solunum yolunu tıkayabilir. Ağız içi kontrol edilerek temizlendikten sonra hastaya baş-çene pozisyonu verilir.

Bilinci kapalı olan hastaya ne yapılır?

Bilinç kapalı ise:

  1. Hasta/yaralının yaşam bulguları değerlendirilir (ABC),
  2. Hasta/yaralıya koma pozisyonu verilir,
  3. Yardım çağrılır (112),
  4. Sık sık solunum ve nabız kontrol edilir,
  5. Yardım gelinceye kadar yanında beklenir.

Komadaki hastaya hangi pozisyon verilir?

Koma pozisyonu; bilinci kapalı ama soluk alıp verebilen hastalara yada kazazedelere uygulanan ve hastanın kusması halinde soluk yolunun tıkanmamasını, kustuğunu yutmaması için uygulanan acil ilk yardım uygulamasıdır. Kafatası ve omurgası yaralanmış kişilere koma pozisyonu uygulanmaz.

Bilinci kapali insan nasil olur?

Bilinç kapanması, beynin normal faaliyetlerinde bir aksaklık olduğunu ve uyku halinden başlayıp hiçbir uyarıya yanıt vermeyecek kadar ilerleyen bir durumdur. Tamamen ya da kısmi olarak bir bilinç kaybı meydana gelebilir. Bayılma geçici olan bir bilinç kaybı olarak bilinir.

Bilinci yerinde olmayan ve solunumu olan yaralıya aşağıdaki uygulamalardan hangisi yapılır?

Yaralı alnından bastırarak çeneden kaldırılır ve baş geriye doğru itilerek Baş geri- Çene yukarı pozisyonu verilmesi gerekmektedir. – Eğer yaralı olan kişinin bilinci kapalı fakat solunum ve nabzı varsa Koma pozisyonuna getirilmesi gerekmektedir.

Bilinci kapalı olan hastaya solunum yolu açmak için ilkyardımcı hangi müdahaleyi yapmalıdır?

1) Bilinci kapalı olan hastaya, solunum yolunu açmak için ilkyardımcı hangi müdahaleyi yapmalıdır? Hasta oturtularak oksijen verilir. Hasta yan yatırılır. Hastaya koma pozisyonu verilir.

Bilinç neden açılmaz?

Bilinç kaybının birçok nedeni ve belirtisi vardır. Bu amaçla bilinç kaybının nedenleri ve belirtilerini şöyle sıralayabiliriz; beyin kanamaları, isteri nöbetleri, bayılma, zehirlenmeler, alkol koması, şeker koması, yüksek ateş, baş travmaları, epilepsi (sara) ve sinir sistemini bozan hastalıklardır.