Beyaz lahana kürü öylesine koruyucu ve önleyicidir ki, birçok hastalığa karşı zırh giymiş gibi olursunuz. Şeker hastalığına yakalanma riskiniz var veya hekiminiz şekerinize dikkat ediniz uyarısı yaptı ise, kan şekerini dengeleyici ve düşürücü güce sahip beyaz lahana kürünü ihmal etmemenizi öneririm.03-Nov-2008

Şeker hastaları beyaz lahana yiyebilir mi?

İçerisinde şeker bulunduğu için diyabet hastalarının şekerini yükseltebilir. Diyabet hastaları diğer gıdalarda olduğu gibi, beyaz lahanayı da tüketmeden önce doktora danışmalıdır.

Şeker hastaları lahana turşusu yiyebilir mi?

Canan Karatay, kanser, Alzheimer ve şeker hastalığına karşı lahana turşusu öneriyor | Sağlık Haberleri.

Beyaz lahana nasıl tüketilmeli?

Haftada iki bün beyaz lahana tüketmeye özen gösterin. Çiğ olarak salatasını yapıp tüketmek ya da suyunu içmek özellikle idrar söktürücü, toksin atıcı özelliğinden faydalanmayı en üst düzeye çıkarıyor. Haftada iki gün yapraklarını sıcak suda haşlayarak suyunu içmek toksin atmada faydalı.

Lahana tansiyonu yükseltir mi düşürür mü?

YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜYOR Yapısında bulunan lif ve bazı madeler ile diüretik yani vücuttan suyu atmaya yardımcı bir sebze olan beyaz lahana, bu yasede dolaşımın iyi olmasını, ödemin azalmasını, su ile beraber sodyumun da vücuttan uzaklaştırılmasını, dolayısıyla tansiyonun düşürülmesini sağlıyor.

Beyaz lahananın zararları nelerdir?

Her besinin fazla tüketilmesi durumunda zararı vardır. Beyaz lahanayı aşırı olarak tüketildiği durumlarda vücut yoğun miktarda su kaybına uğrar. Bundan dolayı da gaz ve şişkinlik şikayeti ortaya çıkabilir. Su kaybına uğrayan vücutta baş ağrısı da meydana gelebilmektedir.

Kara lahana şekeri Yukseltir mi?

Kalp hastalığı riskini azaltır Karalahana, kalp hastalığı riskini azaltabilecek kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca kandaki şeker oranını düşürdüğü bilinmektedir.

Şekeri olanlar turşu yiyebilir mi?

Turşu ve konserve gıdalar sodyum oranı yüksek yiyeceklerdir. Şeker hastalarının sağlığını tehdit eden bir unsur da kandaki yüksek sodyum miktarıdır. Yemeklerin yanında turşu tüketmek istediğinizde düşük sodyumlu ve tuzsuz turşuları tercih edebilirsiniz.