Barajı geçen özel üniversiteye gidebilir mi?

180 üstü alan adaylar ise zaten sınav barajını geçmiş bulunuyor ve AYT sınavına giriyor, TYT puanı ile ön lisans, lisans gibi programları tercih edebiliyor. 150 barajının altında kalan öğrenciler tercih hakkı yapamadıkları için özel üniversite de olsa girme hakkı da bulunmuyor.

TYT 155 puanla nereye girebilirim?

Merkezi yerleştirmede TYT sınavından 150 ve üzeri alan adaylar 2 yıllık meslek yüksekokullarını (ön lisans bölümlerini) tercih edebilecek. Herhangi bir puan türünden 180'ni geçen adaylar ise 4 yıllık lisans bölümlerini tercih edebilirler. 180 Baraj puanını geçemeyen adaylar 2 yıllık bölümleri tercih edebilir.

Üniversite barajı geçemeyen Açık Öğretim girebilir mi?

YKS barajını aşamayan adaylar hiçbir tercih hakkı bulunmuyor. Açıköğretim baraj puanı geçmek için de TYT'ye girilmesi gerekiyor. TYT baraj puanını aşanlar AÖF tercihi yapabilirler.

Barajı geçemezsem ne olur?

TYT sınavında 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olan adaylar, bu puan türleriyle öğrenci alan lisans programlarıyla birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını seçebilecekler. YKS 2021 sınavında barajı geçemeyenler tercih yapamayacak.

Özel üniversiteye gitmek için kaç puan almak gerekir?

özel üniversiteye gidilir mi diye merak edenler için cevap hayırdır. Öğrenciler TYT sınavında 150 puan ve üzeri alması ile barajı geçmiş sayılır ve diğer sınava girip lisans bölümünde üniversite tercih etme hakkına sahip olur.

Özel üniversiteler sınavsız öğrenci alır mı?

Sınavsız Üniversite Eğitimi Dolayısıyla, yurt dışında ister devlet üniversitelerinde ister özel üniversitelerde sınavsız okumanız mümkündür! Yurt dışında sınavsız ve kaliteli eğitim alabileceğiniz pek çok özel üniversite veya devlet üniversitesi bulunmaktadır.

TYT nereye girebilirim?

TYT ile sadece 2 yıllık önlisans bölümlerine ve yetenek sınavı ile alan bölümlere yerleşebilirsiniz. 4 Yıllık Lisans bölümleri için AYT veya YDT sınavlarına da girmelisiniz.