Bacakta damar atması, genellikle bir kan damarının sertliği ve pıhtı nedeniyle tıkanmasından dolayı ortaya çıkar. Yaşın ilerlemesi ile birlikte daha sık görülen damar sertliği; hiperkolesterolemi, esneklik kaybı, diyabet, obezite gibi hastalıklara bağlı olarak da varlık gösterebilir.Jan 28, 2021

Damarlarda atma hissi neden olur?

Damar atması tıp dilinde damar tıkanıklığı olarak da biliniyor. Bacaklarda daha fazla görülen bir durumdur. Damar duvarlarında kolesterol atıklarının birikmesiyle meydana geliyor. Yaşanan bu damar tıkanıkları beyin ve kalp damarlarında görülme durumu çok tehlikelidir.

Bacakta damar atması hangi doktora gidilir?

Damar Atması İçin Hangi Doktora Gidilir? Dahiliye Doktoruna Gidilir.

Bacakta damar tikanikligi nasil anlasilir?

​​​​​Bacak damar tıkanıklığında görülen belirtiler;

  1. Uylukta, baldırda ya da bacakta başlangıçta yürümekle ortaya çıkan kramp şeklinde ağrı
  2. İleri aşamada istirahat durumunda da ağrı
  3. Yürüme güçlüğü
  4. Merdiven çıkmada güçlük.
  5. Ayaklarda soğukluk ve morarma.
  6. Ayaklarda ve bacaklarda geçmeyen yaralar.
  7. Kangren.

Jun 22, 2020

Bacak anjiyosu nasıl olur?

Anjiyografi genel olarak kasık ya da kol damarından yapılır. Ama merkezimizde tedavi başarısını artıracak tüm yöntemler (diz arkası ya da ayak bileği bölgesinden anjiyo) yapılabilmektedir. Damarın tıkanıklığının açılmasında balon, stent ya da damar tıraşlama yöntemi kullanılır.

Hangi bacakta atardamar var?

Bacağın arkasına ulaşan atardamar artık popliteal atardamar adını alarak dizin arkasından baldıra doğru ilerler ve öne doğru ilerleyip kaval ve baldır kemiği arasından ilerleyip ön tibial atardamarı oluşturur.

Bacaktaki damar tıkanıklığı ağrı yapar mı?

AğrıBacak damar tıkanıklığının en önemli belirtisi bacak ağrısıdır. Ağrı yürürken, merdiven çıkarken, yokuş çıkarken; yani efor sarfederken olur, istirahat halinde azalarak kaybolur. Kaslarda hissedilen bir ağrıdır.

Damar çekilmesi nedir?

Atardamarlarda biriken plak adı verilen maddelerden dolayı tıkanmalar yaşanır ve damarlar sertleşir. Bu sebeple vücudumuz için gerekli besinler ve oksijen organlarımıza ulaşmaz. Damar sertleşmesi denilen bu problem, genel olarak vücudumuzun 4 farklı bölgesinde görülür.