nur suresi/ 31. ayet der ki; mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.

Kuranda örtünme ayeti var mı?

Örtünme konusu Kur'an'da, Ahzab Suresi'nin 59'uncu Ayeti ve Nur Suresi'nin 31 ve 60'ıncı ayetlerinde geçmektedir. Kur'an'da geçen "Hımar' kelimesi 'Baş örtmek' anlamına değil, sadece 'örtmek' anlamına gelmektedir.

Başörtüsü farz mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı da en zor dönemlerde bile, Diyanetin siyasetin güdümünde olduğu ve kendilerine göre fetva vermesinin çok istendiği dönemlerde bile, "başörtüsü dini bir vecibedir. Müslüman kadınlar dini inançlarının gereği başlarını örtmektedirler' kararını verdi.

Başörtüsü dinin emri mi?

Kadınların başörtülerini; saçlarını, başlarını boyun ve gerdanlarını iyice örtecek şekilde yakaların üzerine salmaları, dinimizin Kitap, Sünnet ve İslâm alimlerinin ittifakı ile sabit olan kesin emridir. Müslümanların bu emirlere uymaları dini vecibedir.”

Kuranda tesettür ayetleri nelerdir?

Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir."(Ahzab, 33/59). "Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar.

Tesettür hangi ayetle farz kılındı?

Nur suresi ayet 31: "Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Bunlardan görünen kısım müstesna.

Islamda örtünme zorunlu mu?

" islam dininde kapanma zorunluluğu Allah'ın kesin bir emridir. Ancak bu başörtüsü vs. gibi şeylerin kesin takılacağı/giyileceği anlamına gelmez. Allah kadınların vücut hatlarının belli olmayacağı şekilde kapanmalarını bildirmiştir.

Dinde tesettür zorunlu mu?

Evet, tesettür (örtünme), erkeklere de, kadınlara da farzdır. Hem erkeklerde, hem de kadınlarda, belli yerlerin örtülmesinin farz olduğunu kabul etmek, İslâmın yani Müslümân olmanın şartlarındandır. Tesettürle ilgili âyet-i kerîmeleri, Peygamber Efendimiz açıklamış, âlimler de bizlere bildirmişlerdir.