Keledoş Nasıl Yapılır

Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur. 10-15 dakika kaynatılır. Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

Keledoş yemeği nasıl yapılır?

Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ile tencerede kavurun. Soğanlar kavrulunca içine eti ekleyin ve 10 dakika daha kavurun. Ardından içine haşlanmış mercimek, buğday, nohut ve pazıları ekleyin. Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar suyla 40 dakika kadar pişirin.

Ağrının en meşhur yemeği nedir?

Ağrı'ya gidildiğinde tadına bakılacak yemekleri sizler için sıraladık.

  • Abdigor Köftesi. İlin en tanınmış yemeği Abdigor Köftesi'dir. …
  • Gösteberg Et. Malzemeler: …
  • Haşıl. Haşıl yapılırken ince yarma önce bulamaç şeklinde pişirilir. …
  • Hengel. …
  • Erişte. …
  • Kuymak. …
  • Pişi (Bişi) Erdek. …
  • Hasude.

Keledoş çorbası nasıl yapılır?

Keledoş (Yöresel Van Yemeği) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil mercimek ile den (buğday) bir tencerede haşlanır. …
  2. Soğanlar kavrulduktan sonra küçük kuşbaşı doğranmış kırmızı et eklenerek kavrulmaya devam edilir. (Et önceden de haşlanmış olabilir, ancak ben düdüklü tencere kullandığım için önceden haşlamaya gerek kalmıyor. )

Keledoş hangi yöreye ait?

Keledoş, Kələkoş Türkiye'nin doğusunda bilinen, kimisine göre Ağrı, Bitlis, kimisine göre Van veya Muş yöresine ama genel anlamda Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesinin Yukarı Murat- Van bölümü ne ait yöresel bir yemektir.

Murtuga nasıl yapılır tarifi?

Murtuğa Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Mümkünse bakır yoksa teflon bir tavada tereyağını bir tavada eritin.
  2. İçine unu ekleyin ve unun kokusu çıkana dek kavurun.
  3. Yumurtaları tuzla birlikte ayrı bir kasede çırpın ve tavadaki unlu terayağına ilave edin. Hafifçe karıştırın ve güzelce pişirin.
  4. Sıcak sıcak servis edin.

01-Dec-2017

Bingöl’ün yiyecek olarak neyi meşhur?

Bingöl'ün Meşhur Yemekleri

  • Tutmaç Çorbası Tutmaç Tutmaç Çorbası, Bingöl'ün meşhur lezzetlerinden birisidir. …
  • Löl. Löl. Bingöl mutfağının hamur işlerinden birisidir. …
  • Gömme. Gömme. …
  • Mastuva. Mastuva. …
  • Kalbur Hurması Kalbur Hurması …
  • Sorina Pel. Sorina Pel. …
  • Keldoş Keldoş

Ağrının en çok neyi meşhur?

Ağrı yöresinde genel olarak et yemekleri meşhur olsa bile balık da çok fazla tüketilmektedir. Ağrı bölgesinde yer alan Cuma çayı ve Balık gölünde yetişen alabalıklar da sıklıkla tüketilmektedir. Hem üstün lezzeti ile oldukça fazla tercih edilen alabalık hem de sağlığa olan faydaları ile bilinmektedir.