Antep lahmacun içine ne konur?

Antep Lahmacunu için kullanılan harcın yüzde 11-14 ü maydanoz, yüzde 10-12 si domates, yüzde 9-11' i sarımsak, yüzde 8-10' u biber, yüzde 0.75-0.90'ı Karabiber ve Kırmızı pul biber (isteğe göre) olmalıdır.

Antep usulü lahmacun nasıl yapılır tarifi?

Antep Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kaba unu eleyin. Elediğiniz unun içine kuru mayayı, tuzu ve zeytinyağını ekleyin.
  2. Oda sıcaklığındaki suyu unun üzerine azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelince hamuru dinlenmeye bırakın.

Urfa lahmacun içi nasıl hazırlanır?

Yoğrulan hamuru 6'ya ayırın, ayrılan parçaları oklava veya merdane yardımıyla yuvarlak şeklini verin. Ardından kapya biber, yeşil biber, soğan, sarımsak ve domatesi rondodan geçirin, üzerine kıyma, tuz, sıvı yağ, domates salçası ve biber salçasını ekleyip yoğurun. Yoğrulan harcınızı 10 dakika dinlendirin.

Gaziantep usulü lahmacun hamuru nasıl yapılır?

Hamuru için, 4 su bardağı unu eleyerek bir kaba ekleyin. Üzerine kuru maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin. Karışımın içerisine azar azar ılık su ekleyin ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.

Lahmacun içine isot konur mu?

■İsotu istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. biz eşimle acıyı seviyoruz diye ben bolbol isot kullanıyorum. En son ince ince doğradığımız maydanozları da ilave edip bütün malzemeler karışana kadar güzelce yoğuralım. Lahmacun içimiz hazır.

Büyük lahmacuna ne denir?

daha bol kıymalı ve daha bol acılı antep lahmacunu. büyüklük olarak da biraz büyük yapıldığı bazı kebapçılarda gözlenmiştir. daha önce tadmamış kişiler ilk başta "bu ne biçi lahmacun" der. daha sonra başka lahmacun yemek istemez. g.antep'de ise, lokantada antep lahmacunu çok yaygın değildir. genelde evde yenir.

Orjinal lahmacun hamuru nasıl olur?

20 adete yakın lahmacun hazırlamak istiyorsanız 2 su bardağı suya 5 su bardağı un alacaktır. Suyu kaba koyduktan sonra azar azar, suyla unu birbirine yedirdikçe un ilave edin. Tuzunu da ekleyin. Ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur elde edin.